GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić i Dodig u finalu parova

Čilić i Dodig u finalu parova
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 10:03
Autor: SEEbiz / tportal
TOKIO - Marin Čilić i Ivan Dodig - tandem iz Međugorja - sa stilom su u polufinalu teniskih parova na na Olimpijskim igrama u Tokiju nadigrali Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa rezultatom 6:2, 6:2 te tako izborili nastup u olimpijskom finalu. Srebro je osigurano...

Marin Čilić i Ivan Dodig odigrali su maestralno prvi set koji su dobili sa 6:2. Sličnu igru ponovili su i u drugom setu koji su također dobili 6:2 i sa stilom su - nakon sat i 15 minuta igre - izborili nastup u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Bila je to prava demonstracija moći!

Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj.

Podsjetimo, nešto kasnije igraju Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena. Pobjednik tog dvoboja igrat će protiv tandema Marin Čilić i Ivan Dodig u finalu.

Čilić i Dodig došli su do breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem dotad u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće Venus je napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski par je potvrdio break i poveo 4-2.

Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećeg gemu i kod vodstva 5-2 Dodig je servirao za prvi set, a to je prošlo bez greške, pa su Hrvati dobili prvi set sa 6-2 nakon 37 minuta igre.

Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set, te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevom servisu potvrdili break za vodstvo 2-0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3-0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4-0.

To je bilo dovoljno velika zaliha da odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5-2, i tek tada je novozelandski par prvi puta došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break lopte, ali Dodig je sa četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par je mogao slaviti ulazak u finale.

Tagovi: Marin Čilić, Ivan Dodig
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE