GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić i Dodig u četvrtfinalu parova

Čilić i Dodig u četvrtfinalu parova
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Marin Čilić i Ivan Dodig pridružili su se Mektiću i Paviću kao četvrtfinalisti olimpijskog turnira muških parova, nakon što su u utorak u dvoboju 2. kola svladali Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea sa 6-3, 7-5 za 91 minutu igre.

Time su Čilić i Dodig ponovili svoj najbolji olimpijski rezultat ostvaren u Londonu 2012. kad su u četvrtfinalu poraženi od Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza.

U Tokiju ih za plasman u polufinale čekaju Britanci Andy Murray i Joe Salisbury koji su sa 6-2, 7-6 (2) u drugom kolu nadigrali NIjemce Kevina Krawietza i Tima Puetza.

Čiliću i Dodigu su za pobjedu protiv Rama i Tiafoea bila dovoljna dva 'breaka', po jedan u svakom setu. U prvom su prvo u trećem gemu spasili dvije 'break-lopte' u trećem setu, da bi u šestom gemu, nakon pet izjednačenja i četiri neiskotištene prilike za 'break' uspjeli slomiti servis američkih suparnika.

U drugom setu su Ram i Tiafoe bili još ozbiljnija prijetnja. Čilić je bio na servisu kad su izborili dvije prilike za 'break' u šestom gemu, ali su i tada ostali bez realizacije, baš kao i četiri gema poslije, kad je Marin na početnom udarcu spasio dvije set-lopte.

U sljedećeg gemu hrvatski par je došao do odlučujućeg 'breaka' kojeg je na servisu potvrdio Ivan Dodig nakon što su Amerikanci imali 0-30. S tri uzastopna poena Čilić i Dodig su izborili prvu meč-loptu, koju su Ram i Tiafoe spasili, ali na drugu Ram nije imao odgovor za Dodigov servis pa je nakon 91 minute borbe Hrvatska dobila i drugi par među osam najboljih na olimpijskom turniru.

Tagovi: Marin Čilić, Ivan Dodig
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE