GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cibona nema za plaće, ali Sesar jamči da će sezonu završiti u istom sastavu

Cibona nema za plaće, ali Sesar jamči da će sezonu završiti u istom sastavu
BESPARICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2023 / 14:40
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - U Ljubljani je Cibona imala priliku za svladati Cedevita Olimpiju i da je imala neki ravnopravniji tretman u tom duelu, ali i da iza Vukova nije bio tjedan u kojemu su štrajkali i bilo je u jednom trenutku uopće upitno hoće li se igrati u subotu, moglo se tu štošta izroditi.

- Cijelu sam utakmicu imao osjećaj da možemo do pobjede - kazao je nakon poraza (85:91) Josip Sesar, ali taj je okršaj za Vukove već lanjski snijeg.

Danas će Vukovi na otvorenju Lige za prvaka dočekati Šibenku, odigrat će se s momčadi Damira Milačića svoj četvrti sraz ove sezone. U sva tri dosadašnja okršaja slavila je Cibona. Oba puta u uvodnom dijelu prvenstva te u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića.

Damir Milačić je baš uoči tog polufinala Kupa kazao kako mu od svih hrvatskih klubova Cibona najmanje odgovara, jer tu je njegova momčad u dosadašnjim ogledima bla prilično daleko od neke snage. Pitanje i što Šibenka može u Zagrebu u ponedjeljak od 19.30, s obzirom na to da je ozlijeđen Pavao Paić, prvi igrač te momčadi.

S druge strane, nakon što je svlačionica pokazala zube i, vjerojatno nešto dogovorila s klubom, Josip Sesar će tražiti kemiju unutar momčadi za posljednja dva mjeseca sezone.

- Imam jamstvo od igrača da ćemo u ovom sastavu završiti sezonu - kazao je Cibonin trener.

Dakle, svi financijski problemi ostavit će se po strani kad se bude treniralo i igralo do konca sezone, a kad se sezona završi igrači će aktivirati sve moguće mehanizme kako bi zaštitili svoja potraživanja. Do tada bi klub trebao ima čistu viziju kako dalje, a logično je očekivati i da nešto novca kapne od Grada, jer bi do tada i Grad trebao prema klubu poslati dio novaca na koji Cibona ima pravo.

Kako bilo, taj dio priče neće imati veze s terenom. A tu je Josip Sesar u posljednje dvije utakmice pokušao otvoriti veću minutažu Domagoju Vukoviću, koji je napokon spreman nakon teške ozljede koju je zadobio prije godinu dana u dresu Zadra. Ako igrački dobije Vukovića, nema dvojbe kako će Cibona imati novo oružje u borbi za naslov prvaka.

Cibona će tražiti u ponedjeljak navečer pobjedu s kojom bi otvorila Ligu za prvaka, onda će se spremati za domaćinstvo FMP-u, jer tu će tražiti devetu pobjedu u ABA ligi, koja bi ih odvojila i od potencijalne šanse za biti pretposljednji pa kroz kvalifikacije tražiti očuvanje statusa. Ima Cibona još šansi za doći do devete pobjede, jer bit će ona i u prilici dobiti nakon FMP-a i Igokeu u Laktašima, Zadar pod Tornjem, ali i MZT u Skoplju. Sa svim najboljima je već odigrala po dva puta.

Tagovi: Cibona, Josip Sesar, Domagoj Vuković, Pavao Paić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE