GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cibona dovela Marića i Krajinu

Cibona dovela Marića i Krajinu
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 14:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Cibona nastavlja slagati momčad za novu sezonu, a posljednje pojačanje je 34-godišnji krilni igrač Igor Marić, koji je bio član "Vukova" u sezoni 2018/19. kada je zagrebački klub osvojio naslov prvaka države.

Marić se vraća pod "Toranj" nakon što je ovu sezonu proveo u češkom klubu USH Prag.

"Sretan sam što sam potpisao novi ugovor s Cibonom i što se vraćam u Zagreb. Veseli me nova sezona, pogotovo to što ove godine imamo dosta novih mladih igrača. Bit će užitak raditi. Nadam se da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve i imati uspješnu sezonu. Također, se nadam da će ova situacija s koronom što prije završiti i da će se navijači vratiti na tribine i podržavati nas u što većem broju," kazao je Marić, koji je rođen u Banja Luci, ali je u Zagreb stigao 1992. kao sedmogodišnjak.

Prve košarkaške korake napravio je u Dubravi, a prije dolaska u Cibonu igrao je i za Svjetlost Slavonski Brod, tri godine je proveo u Sloveniji (Šentjur, Maribor, Helios), a četiri godine u Slovačkoj igrajući za Prievidzu i Slaviju Košice.

"Drago mi je što smo uspjeli vratiti člana naše pobjedničke postave. Igor je veliki profesionalac i veliki čovjek. Doveli smo ga da ove sezone bude podrška našim mladim igračima prvenstveno u toj vanjskoj liniji Nakić - Drežnjak. Ne treba ga puno predstavljati za razliku od prije dvije sezone kad su se ljudi pitali koga smo to doveli, tko je Igor Marić. Sad svi znamo tko je i nadam se da ćemo ponoviti ovu sezonu na isti način kao i kad je on zadnji put bio s nama," dodao je trener Ivan Velić.

Cibona je objavila i kako je potpisala jednogodišnji ugovor s 29-godišnjim centrom Kristijanom Krajinom.

Krajina je nakon povratka sa sveučilišta St. Mary’s University, nastupao za Šibenik i Zadar, odakle je prešao u latvijsku VEF Rigu i zatim u rumunjski klub CSM Oradea.

"Potpisali smo još jednog hrvatskog igrača koji ima iskustvo igranja ABA lige. On nam zatvara poziciju 5, čvrst je igrač koji će moći parirati centrima ostalih klubova ABA lige," dodao je direktor kluba Domagoj Čavlović.

Još ranije Cibona je dovela dva sjajna mlada igrača Tonija Nakića iz Šibenika i Matea Drežnjaka iz Širokog koji bi uz Roka Prkačina trebali činiti okosnicu nove Cibone.

Tagovi: Cibona, Igor Marić, Kristijan Krajina, Toni Nakić, Mateo Drežnjak, Roko Prkačin
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE