GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chris Paul briljirao, Phoenix poveo u finalnoj seriji

Chris Paul briljirao, Phoenix poveo u finalnoj seriji
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 07:46
Autor: SEEbiz / H
PHOENIX - Košarkaši Phoenix Phoenix Sunsa pobijedili su na domaćem parketu Milwaukee Buckse u prvoj utakmici NBA finala. Susret igran u noći na srijedu završio je rezultatom 118:105.

Junak Phoenixove pobjede bio je Chris Paul koji je ubacio 16 od svoja ukupno 32 poena u trećoj četvrtini ogleda i pomogao Sunsima napraviti razliku koju gostujuća momčad više nije uspjela dostići. Veteran Sunsa igra svoju 16 NBA sezonu, a ovo mu je bila prva utakmica u finalnoj seriji. Ostvario je i devet asistencija u njoj i tako postao prvi igrač od Michaela Jordana koji je na premijeri u finalu imao više od 30 koševa i osam dodavanja suigračima za ubačaj.

Najveću pomoć Paul je imao u Deandreu Aytonu koji je utakmicu završio s 19 poena i 22 skoka. Postao je tim učinkom tek šesti igrač u povijesti najjače košarkaške lige svijeta koji je u finalu imao 15+ poena i skokova. Petorica njegovih prethodnika bili su Magic Johnson, Alvan Adams, Kawhi Leonard, Johnny Kerr i Tom Heinsohn.

I za Aytona je ovo bio prvi nastup u finalu pa je i prvi nakon Tima Duncana koji je seriju za naslov otvorio utakmicom u kojoj je imao 15 ili više poena i skokova. Duncan je do tih brojki stigao 1999. u dresu Spursa kad je ubacio 33 koša i imao 16 uhvaćenih lopti. Do istog povijesnog statističkog podatka u ovom je ogledu stigao i Giannis Antetokounmpo. Vođi Bucksa odobren je nastup u utakmici nedugo prije njenog početka. Iskoristio ju je za 20 koševa i 17 skokova. Chris Middleton je ubacio 29 za Milwaukeejev tim koji je imao samo trojicu igrača koji su išli na crtu slobodnih bacanja odakle su gađali tek 9/16. Sunsi su s crte ubacili 25 poena iz 26 pokušaja.

Uz Paula i Aytona u napadu Sunsa, u kojima se ozlijedio Dario Šarić, istaknuo se i Devin Booker s 27 poena i šest asistencija.

Tagovi: Chris Paul, Phoenix Suns, Dario Šarić, Deandre Ayton
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE