GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chelsea u finalu Lige prvaka

Chelsea u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Chelsea je u finalu Lige prvaka. Nakon 1:1 u Madridu, Englezi su na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici polufinala slavili 2:0 protiv Reala i tako su s ukupnih 3:1 izborili finale protiv Cityja. Strijelci su bili Werner u 28. i Mount u 85. minuti.

Utakmica je počela oprezno s obje strane. U prvih desetak minuta niti jedna momčad nije ozbiljnije napala, premda je Real imao posjed, ali on je bio jalov. Tu je Chelsea i tražio svoje šanse i tu ih je dobio.

Englezi su pustili goste da drže loptu i čekali su oduzimanje posjeda kako bi ugrozili Courtoisa. U 12 minuti Rudiger je sjajno tukao iz daljine, a Belgijac je odlično obranio. Chelsea je stalno preko Chilwella i Havertza probijao zadnji red Reala, ali gosti su se nekako uspijevali obraniti.

Obrana Kraljeva je popustila u 18. minuti nakon fantastične kontre Chelseaja. Havertz je pobjegao i ubacio u sredinu, a Werner je malo požurio tako da mu je gol poništen.

Chelsea je u tom trenutku dominirao, bio je opasnija i bolja momčad, ali u 26. minuti Real je iz prve šanse umalo poveo. Benzema se sjajno okrenuo i s 15 metara je još bolje tukao, ali Mendy na golu fantastičnom paradom to čupa.

Samo dvije minute kasnije Chelsea je zasluženo poveo. Kante je povukao, napravio je višak i izbacio je u zicer šansu Havertza, koji iz blizine loba Courtoisa. Lopta pogađa gredu, a iz odbijanca Timo Werner sa s dva metra glavom pogađa za 1:0.

U 35. minuti je Mendy još jednom spasio domaće. Modrić je ubacio, Benzema je bio sam i tukao je glavom iz blizine, ali Mendy je to nevjerojatno skinuo i napravio je još jedno čudo.

Odmah nakon dvije minute igre u nastavku Chelsea je bio blizu drugog gola. Nakon ubačaja Azpilicuete Havertz je glavom pogodio novu gredu. U 53. minuti Chelsea je imao zicer za 2:0. Večeras odlični Havertz je petom izbacio Mounta koji je sam izašao pred Courtoisa, ali je tukao preko vrata iz čiste šanse. U 59. minuti Havertz je opet bio sam ispred Courtoisa, ali Belgijac je branio još jednu veliku šansu.

Real je u nastavku prvi put zaprijetio u 64. minuti, ali oštar udarac iskosa Hazarda je još jednom obranio čudesni Mendy. Samo dvije minute kasnije nova čista šansa za Chelsea. Werner je povukao brzu kontru, obrana Reala se raspala i Nijemac je dodao natrčalom Kanteu koji iz blizine ne zabija ono što je morao zabiti.

Do kraja utakmice gledali smo još nekoliko fantastičnih minijatura Kaija Havertza koji se poigravao s obranom Reala i prava je šteta da mladi Nijemac nije uspio zabiti gol u jednoj od najboljih utakmici u karijeri.

A onda pet minuta prije kraja Chelsea zabija i drugi gol i završava priču. Kante je uzeo loptu Nachu i dodao je Pulisicu, koji je fantastično ubacio na pet metara gdje natrčava Mount i zabija za potvrdu finala Lige prvaka.

Tagovi: Chelsea, Liga prvaka, Real Madrid, Timo Werner, Mason Mounto
PROČITAJ I OVO
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE