GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Chelsea u finalu Lige prvaka

Chelsea u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Chelsea je u finalu Lige prvaka. Nakon 1:1 u Madridu, Englezi su na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici polufinala slavili 2:0 protiv Reala i tako su s ukupnih 3:1 izborili finale protiv Cityja. Strijelci su bili Werner u 28. i Mount u 85. minuti.

Utakmica je počela oprezno s obje strane. U prvih desetak minuta niti jedna momčad nije ozbiljnije napala, premda je Real imao posjed, ali on je bio jalov. Tu je Chelsea i tražio svoje šanse i tu ih je dobio.

Englezi su pustili goste da drže loptu i čekali su oduzimanje posjeda kako bi ugrozili Courtoisa. U 12 minuti Rudiger je sjajno tukao iz daljine, a Belgijac je odlično obranio. Chelsea je stalno preko Chilwella i Havertza probijao zadnji red Reala, ali gosti su se nekako uspijevali obraniti.

Obrana Kraljeva je popustila u 18. minuti nakon fantastične kontre Chelseaja. Havertz je pobjegao i ubacio u sredinu, a Werner je malo požurio tako da mu je gol poništen.

Chelsea je u tom trenutku dominirao, bio je opasnija i bolja momčad, ali u 26. minuti Real je iz prve šanse umalo poveo. Benzema se sjajno okrenuo i s 15 metara je još bolje tukao, ali Mendy na golu fantastičnom paradom to čupa.

Samo dvije minute kasnije Chelsea je zasluženo poveo. Kante je povukao, napravio je višak i izbacio je u zicer šansu Havertza, koji iz blizine loba Courtoisa. Lopta pogađa gredu, a iz odbijanca Timo Werner sa s dva metra glavom pogađa za 1:0.

U 35. minuti je Mendy još jednom spasio domaće. Modrić je ubacio, Benzema je bio sam i tukao je glavom iz blizine, ali Mendy je to nevjerojatno skinuo i napravio je još jedno čudo.

Odmah nakon dvije minute igre u nastavku Chelsea je bio blizu drugog gola. Nakon ubačaja Azpilicuete Havertz je glavom pogodio novu gredu. U 53. minuti Chelsea je imao zicer za 2:0. Večeras odlični Havertz je petom izbacio Mounta koji je sam izašao pred Courtoisa, ali je tukao preko vrata iz čiste šanse. U 59. minuti Havertz je opet bio sam ispred Courtoisa, ali Belgijac je branio još jednu veliku šansu.

Real je u nastavku prvi put zaprijetio u 64. minuti, ali oštar udarac iskosa Hazarda je još jednom obranio čudesni Mendy. Samo dvije minute kasnije nova čista šansa za Chelsea. Werner je povukao brzu kontru, obrana Reala se raspala i Nijemac je dodao natrčalom Kanteu koji iz blizine ne zabija ono što je morao zabiti.

Do kraja utakmice gledali smo još nekoliko fantastičnih minijatura Kaija Havertza koji se poigravao s obranom Reala i prava je šteta da mladi Nijemac nije uspio zabiti gol u jednoj od najboljih utakmici u karijeri.

A onda pet minuta prije kraja Chelsea zabija i drugi gol i završava priču. Kante je uzeo loptu Nachu i dodao je Pulisicu, koji je fantastično ubacio na pet metara gdje natrčava Mount i zabija za potvrdu finala Lige prvaka.

Tagovi: Chelsea, Liga prvaka, Real Madrid, Timo Werner, Mason Mounto
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE