GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Červar može odahnuti, Karačić i Šego putuju na SP

Červar može odahnuti, Karačić i Šego putuju na SP
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U subotu 9. siječnja hrvatska rukometna reprezentacija u Madridu protiv Španjolske igra posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Egiptu (od 15. do 31. siječnja). Doslovno u posljednjem trenutku izbornik Lino Červar saznao je fantastične vijesti...

'Kauboji' su započeli završne pripreme za nastup na SP-u u Egiptu. U prvoj pripremnoj utakmici u Poreču pobijedili su aktualne europske prvake Španjolce 31:28, a u subotu (9. siječnja) na rasporedu je uzvrat u Madridu.

Posljednji dio priprema hrvatski rukometaši odrađuju u Zagrebu, a nakon puno problema izbornik Lino Červar napokon može odahnuti. Veliki su problem, kao i prije svakog velikog natjecanja, ozljede naših najboljih rukometaša. Još ranije je definitivno otpao Luka Stepančić, dok su Igor Karačić i Marin Šego zbog ozljeda bili pod velikim upitnikom za nastup na SP-u.

No, sada Červar napokon ima razloga za optimizam jer Hrvatska će ipak put Egipta krenuti u najjačem sastavu. Sjajne su vijesti u četvrtak razveselile sve u reprezentaciji jer se Marin Šego vratio iz Montpelliera te je od tamošnjih liječnika i od kluba dobio dozvolu da može započeti s treninzima! U Montpellieru nisu željeli ništa riskirati, htjeli su se uvjeriti da se Šegina ozljeda neće pogoršati, u jednom su trenutku čak tražili da Hrvatski rukometni savez (HRS) otvori policu osiguranja u slučaju nove Šegine ozljede... No, sada je to sve prošlost, Marin Šego s 'kaubojima' putuje za Egipat! Veliki je to plus za našu reprezentaciju jer Šego je prvi golman, a potpuno bi trebao biti spreman za najvažnije utakmice.

Naime, izbornik Lino Červar najavio je kako će u Egipat voditi tri golmana, uz Marina Šegu na put će krenuti Ivan Pešić i Mate Šunjić. Njih su dvojica sjajno odradili svoje role na utakmici protiv Španjolaca, a trebali bi braniti i u prvom krugu SP-a u kojem Hrvatska igra protiv Japana (15. siječnja), Angole (17. siječnja) i Katara (19. siječnja).

Drugi krug natjecanja na SP-u počinje 21. siječnja i do tada bi Šego trebao biti potpuno spreman, a svi se nadaju kako će do tada i Ivan Karačić riješiti svoje probleme. Červar ga i dalje drži na popisu kandidata za SP i može ga pozvati u svakom trenutku.

'Već duže vrijeme imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom na neki smo način izbjegli operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu', otkrio je prije nekoliko dana Igor Karačić i dodao:

'Sa svojim trenerima i fizioterapeutima radim sve da ubrzam oporavak, da napravim dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ću sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo', optimističan je jedan od najboljih hrvatskih rukometaša.

Već povratkom Šege u reprezentaciju vratio se i optimizam, a još kad bi i Karačić mogao zaigrati u završnici... Vremena za oporavak ima više nego dovoljno, a u finišu Svjetskog prvenstva svaka će pomoć biti dobrodošla. Pogotovo kad se radi o jednom od najboljih svjetskih golmana i jednom od najboljih svjetskih srednjih vanjskih. Baš su njih dvojica bili ti koji su prije samo godinu dana 'vukli' Hrvatsku do europskog srebra. Trebat će nam ti dečki i u Egiptu...

Kapetan hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak uoči Svjetskog prvenstva: Znate da imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti, mi smo uvijek jaki...

Tagovi: Lino Červar, Igor Karačić, Marin Šego, Ivan Pešić, Mate Šunjić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE