GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin za ESPN: O navijačima na stadionima 9. srpnja

Čeferin za ESPN: O navijačima na stadionima 9. srpnja
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 20:27
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), Aleksandar Čeferin, u intervjuu za američku medijsku kuću ESPN rekao je da će sve važne odluke u vezi s nastavkom europskih kupova biti donesene 9. srpnja.

Tada će, između ostalog, također objaviti hoće li navijači ove godine moći sudjelovati u preostalim utakmicama pod okriljem Uefe.

- Moramo biti fleksibilni u svojim poslovima i životima. Mi doslovno svakodnevno pratimo situaciju i to ćemo raditi do 9. srpnja, kada ćemo zajedno s nadležnim tijelima i vlastima odlučiti hoće li gledatelji moći prisustvovati utakmicama, bilo u punom ili u smanjenom kapacitetu stadiona. Ovo je rok, rekao je slovenski dužnosnik u intervjuu.

Dodao je da će do tada Uefa pripremiti sve potrebne protokole za zaštitu od širenja koronavirusa, ali u ovom je trenutku naglasio da je Uefa sklona odlučiti održati ovogodišnja natjecanja u potpunosti bez gledatelja.

Eliminacijske borbe u Ligi prvaka (Portugal), Europskoj ligi (Njemačka) i ženskoj verziji Lige prvaka (Španjolska) ove će se godine odvijati u drugačijem formatu zbogkoronavirusa, koji je potpuno paralizirao svijet sporta. Naime, jednom utakmicom s četvrtfinalnih mečeva, koja će na rasporedu biti u Europskoj ligi od 10. kolovoza, u Ligi prvaka od 12. kolovoza, a u ženskoj konkurenciji najboljih europskih klubova od 21. kolovoza nadalje.

Prije toga, početkom kolovoza, igrat će se odgođene utakmice osmine finala u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Ako utakmice osmine finala ne mogu organizirati domaćini odgođenih utakmica, oni će se igrati u zemljama domaćinima završnih turnira.

Parovi u oba europska klupska natjecanja izvlačit će se u sjedištu Uefe u Nyonu 10. srpnja, dok su parovi već poznati u ženskoj verziji Lige prvaka.

U opsežnom razgovoru putem video veze, Čeferin se također dotaknuo rasizma i rekao da će Uefa učiniti još više u ovom smjeru nego prije.

- Rasizam, i ne samo rasizam, nego i homofobija i seksizam, povezani su s društvom. Nogomet odražava ono što se događa u društvu. Imamo puno obožavatelja i mnogi ljudi koriste nogomet za svoje idiotske ideologije. Uefa čini puno na ovom području, ali kao što rekoh, slogani i kazne nisu dovoljne, dodao je Čeferin.

Tagovi: Aleksander Čeferin, Liga prvaka, UEFA, rasizam, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE