GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin: UEFA se obvezala održati EP u dvanaest gradova

Čeferin: UEFA se obvezala održati EP u dvanaest gradova
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 19:29
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Čelnici Europske nogometne federacije (UEFA) u srijedu su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.

UEFA je ponovila svoju obvezu održavanja EURO-a u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

"UEFA se obvezala održati EURO u 12 prvotno planiranih gradova. EURO je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi nogometni razvoj," kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta" Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formuliraju točnu sliku o tome što će biti moguće u lipnju i srpnju.

"Navijači su veliki dio onoga što nogomet čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione," naglasio je predsjednik UEFA-e.

Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacije će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te Škotskom. Utakmica protiv “Gordog Albiona” na rasporedu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Tagovi: Aleksander Čeferin, UEFA, europski kupovi, Liga prvaka, koronavirus i nogomet, koronavirus i sport
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE