GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin: UEFA će iz ove krize izaći kao pobjednica

Čeferin: UEFA će iz ove krize izaći kao pobjednica
KRIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 16:12
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je kako će europski nogomet prevladati teškoće nastale pandemijom Covida-19 te da se nada povratku gledatelja na stadione već ove jeseni.

"Čovječanstvo je preživjelo mnoge ratove i epidemije, pa će sasvim sigurno i novi koronavirus, a nadam se da će se na stadione već na jesen vratiti i navijači", kazao je Čeferin u razgovoru za ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

"UEFA će iz ove krize izaći kao pobjednica i financijski je preživjeti kao i nacionalni nogometni savezi", nastavio je slovenski pravnik i odvjetnik koji je na čelo UEFA-e došao prije četiri godine, a prije toga djelovao kao predsjendik Slovenskog nogometnog saveza.

Čeferin je početkom travnja u Slovenjij izazvao političku buru, kritizirajući "katastrofističke" tonove koje je u svojim javnim nastupima o posljedicama epidemije najavljivala tada nova vlada premijera Janše koju je okrivio za stvaranje lošeg raspoloženja u društvu, pesimizam i lošu javnu komunikaciju, pa su se pojavila nagađanja da namjerava ući u slovensku politiku nakon završetka sadašje dužnosti, što nije sasvim zanijekao.

U novom intervjuu za "Dnevnik" Čeferin je kazao da sada nema "skoro nikakav kontakt" sa sadašnjom vladom kojoj je na početku epidemije pomogao omogućivši donaciju potrebnog medicinskog materijala iz Kine putem osobnih veza s Jackom Maom, osnivačem kompanije Alibaba.

"Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim", kazao je Čeferin za ljubljanski dnevni list, ali je posredno kritizirao desnu vladu Janeza Janše rekavši kako u Sloveniji primjećuje sve nižu kulturu dijaloga, napade na novinare i pravosudni sustav te druge društvene sisteme.

"Treba prestati sa sramotnom retorikom, optuživanjem i traženjem prividnih neprijatelja od prije 70 godina i poglede usmjeriti u budućnost", kazao je Čeferin, aludirajući na konflikte između sadašnje vlade i novinara te optužbe da su neke današnje društvene strukture u Sloveniji povezane s razdobljem komunističkog režima.

"Većina Slovenaca je pozitivna, ali ih znaju nadglasati negativci jer su agresivni i primitivni", dodao je Čeferin.

Kombinacija o mogućem ulasku Čeferina u slovensku visoku politiku bazira se na teoriji da ljevica i desni centar u svakom izbornom ciklusu trebaju "novo lice" koje će okupiti snage dovoljne da se suprotstave Janezu Janši, kao predvodniku stranaka desnice kojega se redovno optužuje za ekstremizam ili populističke i autoritarne tendencije, a u normalnim okolnostima na svakim parlamentarnim izborima osvaja relativnu većinu glasova iako obično nedovoljnu za sastavljanje koalicije.

Kao "nova" lica u slovenskoj politici takve su pobjede nad Janšom uspijevale gradonačelniku LJubljane Zoranu Jankoviću te bivšim premijerima Miri Ceraru i Marjanu Šarecu koji su svoje nove stranke osnivali nekoliko mjeseci pred same izbore kao svježa lica u politici, bez ranijih afera i političke prtljage, ali se uspjeh njihovih kasnijih koalicijskih vlada obično pokazivao dvojbenim.

Tagovi: Uroš Čeferin, UEFA, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE