GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čeferin o Agnelliju: Taj čovjek za mene više ne postoji

Čeferin o Agnelliju: Taj čovjek za mene više ne postoji
OGORČEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 18:17
Autor: SEEbiz / Index.hr
ŽENEVA - Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin ne može i ne želi oprostiti Andrei Agnelliju upletenost u projekt Superlige i poteze koje je vukao kao Juventusov predsjednik i organizator pokušaja organizacije natjecanja koje je propalo dva dana nakon najave da će biti osnovano.

Čeferin je kum Agnellijevom djetetu, ali, prema riječima Slovenca na čelu europskog nogometa, niti to ne može pomoći njihovom odnosu.

''Taj čovjek za mene više ne postoji'', rekao je Čeferin za So Foot pa objasnio:

''U ovom slučaju začetnike mogu svrstati u tri kategorije. Agnelli je u prvoj, to je bilo osobno. Mislio sam da smo prijatelji, ali lagao mi je u lice sve do posljednje minute i uvjeravao me da nemam o čemu brinuti. A dan ranije je već potpisao dokumente za pokretanje Superlige.''

''U drugu kategoriju svrstavam čelnike za koje sam mislio da su mi bliski, one koji mi nisu unaprijed rekli što se planira. U trećoj su oni s kojima nisam imao bliske kontakte. Njih ne krivim, ali i oni će snositi posljedice svojih poteza'', poručio je Čeferin.

Do propasti Superlige došlo je jer je nakon objave o njenom pokretanju došlo do ogromnog ogorčenja navijača superligaša i svih ostalih klubova, vlada zemalja te UEFA-e i FIFA-e. Zato je devet klubova izašlo iz Superlige i skrušeno se vratilo pod UEFA-ino okrilje. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham povukli su se odmah. Atletico, Milan i Inter to su napravili u dva iduća dana, a Real Madrid, Barcelona i Juventus i dalje su jedini preostali od 12 osnivača Superlige, praktički zatvorenog elitističkog natjecanja 20 klubova, koje bi, da je zaživjelo, uništilo UEFA-inu Ligu prvaka.

Tagovi: Aleksander Čeferin, Andrea Agnelii, Juventus, Superliga, UEFA
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE