GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CAS usvojio žalbu Manchester Cityja

CAS usvojio žalbu Manchester Cityja
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 12:22
Autor: SEEbiz / H
LAUSANNE - Engleski nogometni prvoligaš Manchester City ipak će moći nastupati u europskim kup natjecanjima nakon što je u ponedjeljak Međunarodni sportski sud u Lausannei (CAS) usvojio žalbu Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa, koju mu je izrekla Uefa zbog navodnog kršenja pravila financijskog fair-playa.

Međunarodni sportski sud uvažio je argumente Manchester Cityja, te je objavio da City nije kršio pravila financijskog fair-playa time što je novac dobiven od investicijskog fonda na čijem je čelu vlasnik kluba šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan prikazao kao prihod od sponzora. Zbog toga je CAS u ponedjeljak ukinuo dvogodišnju suspenziju, a novčana kazna od 30 milijuna eura smanjena je na 10 milijuna eura.

Uefa je prošle godine, kada su se u europskim medijima pojavili dokumenti "Football Leaks", pokrenula istragu o sumnjivim "financijskim akrobacijama" u Manchester Cityju. Istragom je Uefa došla do zaključka da je prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. bio "friziran", odnosno da novac nije došao od glavnog sponzora Etihada, zrakoplovne kompanije iz Abu Dhabija, već od vlasnika kluba šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana, koji je na čelu ADUG-a, jednog od najvećih investicijskih fondova na svijetu. Zbog toga je Uefa sredinom veljače ove godine izrekla Manchester Cityju dvogodišnju zabranu nastupa u europskim kup natjecanjima te novčanu kaznu od 30 milijuna eura.

Čelnici Manchester Cityja su na trodnevnom saslušanju u lipnju isticali da su optužbe na njihov račun netočne, te da istražitelji Uefe uopće nisu uzeli u obzir dokaze koje im je dostavio klub.

Tagovi: Sportski arbitražni sud, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, Manchester Cityja
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE