GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carl Nassib prvi igrač NFL-a koji je otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju

Carl Nassib prvi igrač NFL-a koji je otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju
NFL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2021 / 07:53
Autor: SEEbiz / H
LAS VEGAS - Igrač Las Vegas Raidersa Carl Nassib ušao je u povijesti NFL otkrivši u ponedjeljak da je homoseksualac.

"Želim vam oduzeti samo trenutak kako bi vam rekao da sam homoseksualac", kazao je 28-godišnji Nassib u videosnimci objavljenoj na Instagramu.

"Prošlo je neko vrijeme kako sam razmišljao da napravim ovo, ali sad se osjećam dovoljno ugodno da skinem taj teret s ramena", dodao je.

Obrambeno krilo Las Vegas Raidersa je prvi aktivni igrač neke profesionalne momčadi američkog nogometa koji je otkrio svoju seksualnu orijentaciju. Nekoliko igrača je to učinilo nakon igračkog umirovljenja.

Jedan igrač sveučilišnog prvenstva Michael Sam je 2014.je izabran u momčad St. Louis Rams nakon što je otkrio da je homoseksualac. Međutim, nakon što je odigrao nekoliko utakmica predsezone oslobođen je ugovora i nije odigrao ni jednu utakmicu regularnog djela sezone u NFL-u.

Carl Nassib, već igra pet sezona u NFL-u i priključio se Raidersima nakon što je igrao za druge dvije momčadi Cleveland Brownse i Tampa Buccaneerse. Njegov ugovor s Las Vegas Raidersima traje do 2022.

U videosnimci je Carl Nassib objavio da će donirati 100.000 dolara udruzi The Trevor Project, nevladinoj udruzi koja se bavi spriječavanjem samoubojstava među osobama iz LGBTQ zajednice u SAD-u.

U ponedjeljak je njegova momčad Las Vegas Raiders pozdravila njegov potez objavivši također na Instagramu kako su "ponosni" na Nassiba.

Šef NFL-a Roger Goodell je u priopćenju izrazio isto: "Obitelj NFL je ponosna na Carla koji je danas hrabro podijelio svoju istinu s nama".

Tagovi: Carl Nassib, Las Vegas Raiders, homoseksualizam
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE