GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćaleta-Car i Oršić završili u rezervnoj momčadi Southamptona

Ćaleta-Car i Oršić završili u rezervnoj momčadi Southamptona
DEGRADIRANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2023 / 16:35
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Niti mjesec dana nakon što je Southampton Mislava Oršića kupio uz odštetu koja može iznositi i do 10-ak milijuna eura, donedavno najbolji igrač Dinama priključen je rezervnoj momčadi. I to dan prije ključne utakmice u Premiershipu. Doduše, Southamptonu je svaka od preostalih 18 ključna jer je na zadnjem mjestu i bori se za opstanak.

Southampton je objavio da su Oršić i Duje Ćaleta-Car, stoper koji je ljetos kupljen od Marseillea za također 10-ak milijuna eura, prepušteni rezervnoj, U-23 momčadi, koja igra susret PL Cupa protiv Sheffield Uniteda, i to samo dan prije utakmice prve momčadi kod Brentforda u 22. kolu Premier lige.

To znači da neće igrati važan meč. Oršić je doveden u Southampton uz veliku odštetu i očekivanja, ali nije dobro startao. Od sedam utakmica u prvoj postavi bio je na samo dvije, ali je na obje zamijenjen. Na dvije je dobio po nekoliko minuta, a na tri nije ulazio u igru. Ćaleta-Car je pak bio starter u sedam od mogućih 14 prvenstvenih utakmica, dok je u natjecanjima kupa od sedam utakmica počeo četiri.

No to nije jedina loša vijest za Oršića. Prije nekoliko dana dogodio se transfer koji bi mogao značiti još manje minuta za njega. Na poziciju lijevog krila, onu koju želi hrvatski reprezentativac, doveden je drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, 20-godišnji Kamaldeenu Sulemani, lijevo krilo Rennesa.

Došla mu je još jedna loša vijest, drugi najskuplji igrač u povijesti kluba i najbrži nogometaš SP-a
Ima 15 nastupa za Ganu, a odigrao je i tri utakmice na SP-u u Kataru. Ondje je postigao rekord po brzini od 35.7 kilometara na sat. Prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, no Francuzi su ga uspjeli naplatiti 25 milijuna eura. To je iznos koji je samo 100 tisuća eura manji od najskuplje kupovine u povijesti engleskog kluba, napadača Dannyja Ingsa.

U svlačionici Southamptona je sada gužva jer je krcata krilima koja pokrivaju lijevu stranu. Uz Sulemana i Oršića tu su još Mohamed Elyounoussi, Moussa Djenepo te Samuel Edozie. Hrvatski reprezentativac morat će se dobro namučiti da u ovakvoj konkurenciji dobije ozbiljnu minutažu.

Odmah nakon njegovog dolaska na istu je poziciju doveden višestruko skuplji igrač. Oršića je u Premier ligi dočekalo ono što se i najavljivalo - najžešća konkurencija na svijetu.

Tagovi: Duje Ćaleta-Car, Mislav Oršić, Southampton
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE