GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cadiz - Valencia 2-1, susret prekinut na 20 minuta zbog rasizma

Cadiz - Valencia 2-1, susret prekinut na 20 minuta zbog rasizma
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2021 / 22:12
Autor: SEEbiz / H
CADIZ - U susretu 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju sa 2-1, a susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinuti na 20 minuta.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Španjolski mediji navode kako je francuskog braniča na rasnoj osnovi vrijeđao Cadizov branič Juan Cala.

Igrači su se na kraju vratili na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. U izjavi iz Valencije navodi se da je momčad odlučila nastaviti igrati "boreći se za grb kluba, ali i osudila rasizma u svim oblicima" dodavši kako je upravo Diakhaby zatražio od svojih suigrača povratak na teren.

"Sva naša podrška Diakhabyju. Igrač koji je bio izložen rasističkoj uvredi, zatražio je od suigrača da se vrate na teren kako bi se borili za momčad. Svi smo uz vas, Mouctar", navodi se u izjavi na Twitteru.

Cadiz je poveo upravo preko Cale u 14. minuti, izjednačio je Gameiro pet minuta kasnije, a pobjedu domaćinu donio je Lopez u 88. minuti.

Cadiz je trenutačno na 13. mjestu sa 32 boda, dok je Valencija stepenicu više s bodom više.

U vodstvu je Atletico Madrid sa 66 bodova, ali i utakmicom manje.

Tagovi: Cadiz, Valencia, rasizam, Juan Cala, Mouctar Diakhaby
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE