GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić o Petkoviću: Klasa je, ići će na Svjetsko prvenstvo

Čačić o Petkoviću: Klasa je, ići će na Svjetsko prvenstvo
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2022 / 10:58
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Dinamo u subotu od 20 sati dočekuje Hajduk na Maksimiru u najvećem derbiju hrvatskog sporta. Plavi su pobjedom u Šibeniku osigurali naslov prvaka pa ishod u derbiju neće utjecati na prvenstvenu tablicu, ali nema sumnje da će htjeti najvećem rivalu zabiti prvi gol u ovoj sezoni i uzeti prvu pobjedu u međusobnoj utakmici.

Trener Dinama Ante Čačić vratio se ovo proljeće na klupu Plavih prvi put nakon deset godina te će si u trenerski CV upisati još jednu titulu prvaka Hrvatske. Na presici uoči derbija, komentirao je predstojeću utakmicu, ali i druge nogometne teme, poput popisa Zlatka Dalića.

"Za nas je ovo utakmica protiv najvećeg rivala, nema nikakvog opuštanja. Hajduk je ove sezone odličan, ima i finale Kupa ispred sebe. Oni žele ostati na toj razini, a mi ćemo učiniti sve da razveselimo navijače. Jedva čekam taj naboj, ne smijem ni reći pred koliko smo ljudi slavili naslov prije 10 godina", započeo je.

Osvrnuo se i na činjenicu da će derbi suditi Patrik Kolarić kojem je to treća HNL utakmica u karijeri: "Pozdravljam tu odluku i smjelost sudačke komisije. Treba ispoštovati mladog i talentiranog suca. Naš nogomet je top, sad je vrijeme i da dobijemo top suca."

Dodao je i kako se momčad opuštala u zadnjih nekoliko dana: "Treniramo u nešto lakšem intenzitetu. Nitko nije izostajao, ali morat ćemo sačuvati Ristovskog, on je ozlijeđen u Šibeniku. I dalje nema Theophilea-Catherinea."

"Nisam rekao da ostajem u Dinamu, samo da ne idem u mirovinu. Vidjet ćemo sve poslije Hajduka", odgovorio je na pitanje ostaje li u Dinamu i na ljeto iako je doveden kao privremeno rješenje usred sezone.

Na kraju se osvrnuo i na popis Zlatka Dalića na kojem još jednom nema Brune Petkovića. "Ne bih se petljao. Izbornik sigurno nije otpisao Petkovića, ali imao je lošu sezonu. Dobro je da nije pozvan, odmorit će se i spremiti za iduću sezonu. Klasa je, ići će na Svjetsko prvenstvo", dodao je Čačić.

"Drago mi je da je pozvan Šutalo, to je znak da mu se vjeruje i nagrađen je za odličnu sezonu. Bio sam izbornik i znam koliko su takve stvari bitne, pozdravljam taj potez", zaključio je Dinamov trener.

Tagovi: Ante Čačić, Bruno Petković, Dinamo, Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE