GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić: Moramo biti hrabriji

Čačić: Moramo biti hrabriji
RIJEČ TRENERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2022 / 19:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uoči posljednja dva kola razigravanja po skupinama Lige prvaka, Dinamo nema previše mjesta za kalkulacije. Ako "Modri" žele "prezimiti" u Europi u utorak moraju pobijediti Milan na stadionu Maksimir.

Trenutačno je na vrhu skupine E Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg je drugi sa šest bodova, dok Dinamo i Milan imaju po četiri boda. Hrvatski prvak ima bolju razliku pogodaka, ali Milan je bolji u međusobnom skoru jer je u prvom susretu na San Siru slavio sa 3-1.

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz skupine odlaze u osminu finala Lige prvaka, a trećeplasirani u Europsku ligu. Za posljednju momčad u skupina europska priča završava za ovu sezonu.


Dinamo je ove sezone izgubio tri utakmice, sve su bile europske (Bodo/Glimt, Milan, RB Salzburg), sve tri na gostovanjima. Kod kuće su odigrali 2-2 protiv Škupija, dobili Ludogorec sa 4-2, pa Bodo/Glimt sa 4-1, Chelsea 1-0, te remizirali protiv RB Salzburga (1-1).

"Ispred nas je velika utakmica, odlučuje se tko će ostati u Europi. Velika i zato jer dolazi velika momčad, Milan. Sretan sam i ponosan što je ispred nas još jedan spektakl. Milan je favorit, ali mi ne bježimo od želje da dočekamo proljeće u Europi," kazao je Dinamov trener Ante Čačić na novinarskoj konferenciji na maksimirskom stadionu.


Naglasio je kako će "Modri" morati biti na svom maksimumu ako žele ostvariti pozitivan rezultat.

"Želimo navijače učiniti zadovoljnima. Moramo biti na svom maksimumu. Ako to uspijemo i uz dozu malo sportske sreće možemo doći do željenog rezultata."

Istaknuo je kako je stanje u momčadi odlično, svi su na raspolaganju, osim igrača koji su već duže izvan stroja.

"Stanje u momčadi je dobro, svi su na dispoziciji. Ovo je naša 26 utakmica ove sezone, veliki je uspjeh i da imamo toliko zdravih igrača."

Otkrio je i što hrvatski prvak mora promijeniti u odnosu na prvu utakmicu koju je talijanski sastav dobio sa 3-1.

"Moramo biti malo hrabriji, kuražniji. Biti okomitiji. Moramo 90 minuta biti maksimalno koncentrirani. U Milanu smo vidjeli da protiv njih možemo igrati. Igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i da ako ćemo pružiti svoj maksimum, šanse nam rastu."

Osvnuo se i na udarnu iglu talijanskog prvaka Rafaela Leaoa.

"Moramo učiniti sve da mu skratimo prostor da ne koristi svoju brzinu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, nadam se hrabrom i kuražnom Dinamu," kazao je.

Čačić je još jednom naglasio kako Dinamo nije "kanta za napucavanje".

"U Zagrebu je igrao Chelsea, sada dolazi Milan. Nismo kanta za napucavanje. Svi smo nešto naučili, nakon četiri kola sve je otvoreno. Sve govori da je Dinamo dobar, želim da igrači igraju radosno i bez grča," poručio je Čačić.

Tagovi: Ante Čačić, Dinamo, AC Milan, Rafael Leao
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE