GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butlerov rekord protiv Hawksa, Ingram ugasio Sunse

Butlerov rekord protiv Hawksa, Ingram ugasio Sunse
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 10:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Jimmy Butler je s osobnim rekordom od 45 koševa bio najzaslužniji za pobjedu Miamija od 115-105 protiv Atlante, kojom je prvi nositelj NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji došao do vodstva 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Kad je Miami u 40. minuti došao do 16 koševa prednosti (94-78), činilo se da je Atlanta bez izgleda da dođe do pobjede u ovoj utakmici. No, prvenstveno zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću, koji je 19 od svojih 29 poena postigao u zadnjoj četvrtini, Hawksi su uspjeli svoj zaostatak svesti na samo tri koša (104-101) na 3:15 minuta prije kraja.

U tom trenutku je Jimmy Butler, koji je do tada već postigao 38 koševa, uzeo stvari u svoje ruke i sa sedam uzastopnih poena postignutih zakucavanjem, tricom i polaganjem odlučio pobjednika.

Uz 45 koševa Butler je imao po pet skokova i asistencija te dvije ukradene lopte. Najveći pomagači bili su mu Tyler Herro sa 15 i Max Strus sa 14 poena.

Hawksi su, osim 29 Bogdanovićevih koševa, dobili 25 poena od Traea Younga koji je imao i sedam asistencija te šest skokova, ali i 10 izgubljenih lopti za što je nakon utakmice optužio suce.

"Ako će im suci dopuštati toliko kontakata i neće suditi faulove, onda ćemo teško bilo što napraviti", rekao je Young.

U sljedeće dvije utakmice Hawksi će biti domaćini, a prva je na rasporedu u noći s petka na subotu.

Veliku gostujuću pobjedu ostvarili su New Orleans Pelicansi koji su sa 125-114 slavili u Phoenixu, kod najbolje momčadi osnovnog dijela sezone. Brandon Ingram je sa 37 koševa, 11 skokova i devet asistencija bio najzaslužniji za trijumf Pelicansa.

No, možda i više od samog poraza Sunse je zabrinula ozljeda butnog mišića Devina Bookera koji je u prvom poluvremenu postigao 31 koš, a u trećoj četvrtini morao napustiti parket i više se nije vratio.

Uz Ingrama, veliki doprinos pobjedi Pelicansa dao je CJ McCollum koji je pogodio šest trica te ubacio 23 poena uz devet asistencija i osam skokova. Herbert Jones je postigao 14, a Larry Nance Jr. 13 koševa, dok je Jonas Valančiunas spojio 10 poena i 13 skokova.

Mikal Bridges je sa 19 koševa bio drugi strijelac Sunsa, a Chris Paul je uz 17 poena imao i 14 asistencija.

Serija seli u New Orleans, gdje je prva od dvije utakmice na rasporedu u noći s petka na subotu.

Rezultat je izjednačen na 1-1 i u dvoboju Memphisa i Minnesote. U drugoj utakmici pred svojim navijačima Grizzliesi su slavili sa 124-96, što je najuvjerljivija klupska pobjeda u doigravanju.

Do nje ih je vodio Ja Morant sa 23 koša, 10 asistencija i devet skokova, ali svoj veliki doprinos dalo je i šest njegovih suigrača koji su završili dvoboj s dvoznamenkastim učinkom. Desmond Bane i Jaren Jackson Jr. su dodali po 16 poena, a igrači s klupe Brandon Clarke, Xavier Tillman i Ziaire Williams su ubacili po 13 koševa svaki.

Anthony Edwards je, kao i u prvoj utakmici, predvodio strijelce Minnesote, ali je ubacio gotovo upola manje koševa (20). Karl-Anthony Towns je imao 15 poena i 11 skokova.

Prva od dvije utakmice u Minneapolisu na rasporedu je u noći s četvrtka na petak.

Tagovi: Jimmy Butler, Miami Heat, Bogdan Bogdanović, Trae Young, Erik Spoelstra, Udonis Haslem
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE