GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burton: Želim u Dinamu napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri

Burton: Želim u Dinamu napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 15:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je danas na Maksimiru predstavio igrače koje je potpisao tijekom zimskog prijelaznog roka, a posebnu pažnju novinara dobio je Robbie Burton, bivši kapetan U-23 momčadi Arsenala koji je sinoć završio svoj transfer u Dinamo.

Dvadesetogodišnji Burton u Arsenalu je bio najbolji igrač, a prošao je i cijeli omladinski pogon. Radi se o Velšaninu koji je nastupao i za U-17 i U-19 reprezentacije te selekcije. Igra na poziciji središnjeg veznog.

"Dinamo je pokazao interes za mene dok sam igrao za Arsenal U-23 i ja sam zaključio da je ovo dobar posao za mene. Želim ovdje napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri", rekao je Burton našem novinaru pa odgovorio na pitanje je li činjenica da je Olmo uspio preko Dinama ostvariti veliki transfer imala ulogu u njegovu dolasku u Zagreb:

"Olmo je pokazao da se ovdje može uspjeti i želim pratiti njegove korake. Nisam dobivao prilike ni pod starim ni pod novim trenerom u Arsenalu pa sam odlučio otići iz kluba, trebaju mi minute. Želim što prije igrati u prvoj momčadi, sve što želim je igrati nogomet. Vidio sam da su neki u Engleskoj iznenađeni ovim potezom, ali to je moja karijera i nije me strah donijeti ovakvu odluku. Hrvatska je lijepa zemlja, bio sam već ovdje, jedva čekam živjeti ovdje", zaključio je Burton.

Za U-23 ekipu Arsenala upisao je 31 nastup, pet golova i dvije asistencije. Jednom je sjedio i na klupi seniorske momčadi Arsenala ove sezone, u rujnu prošle godine u Carabao kupu.

Tada je Arsenal slavio protiv Nottingham Forresta 5:0, a menadžer ekipe još je bio Unai Emery. Sjajno je odigrao i u prijateljskom susretu protiv Bayerna.

Foto: CROPIX

Tagovi: Robbie Burton, Dinamo, Zoran Mamić, Arsenal, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE