GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bullsi uručili otkaz GM-u Garu Formanu

Bullsi uručili otkaz GM-u Garu Formanu
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2020 / 21:43
Autor: SEEbiz / H
CHICAGO - NBA momčad Chicago Bulls otpustili su u ponedjeljak dugogodišnjeg generalnog menadžera Gara Formana, istog dana kada su službeno angažirali Litavca Arturasa Karnišovasa za izvršnog dopredsjednika košarkaških operacija.

Klub je također, objavio i kako će John Paxson, kojeg je Karnišovas zamijenio, obavljati funkciju višeg savjetnika za košarkaške operacije.

Forman je bio s Bullsima 22 godine, obnašajući dužnost generalnog menadžera od svibnja 2009. godine, a dvije godine kasnije imenovan je NBA-ovim direktorom godine.

S Formanom na čelu Bullsi su sedam puta izborili doigravanje, no posljednje dvije sezone to im nije uspjelo, Kada je 11. ožujka suspendirana sezona, Bullsi (22-43) su bili na 11. mjestu Istočne konferencije, s osam pobjeda manje od posljednjeg mjesta koja vodi u doigravanje.

"Gar Forman je neumorno radio za organizaciju. Napravio je velik doprinos za vrijeme svog rada i pomogao dovesti neke od najvećih košarkaških talenata u našu momčad. Gar će zauvijek biti dio naše obitelji," kazao je vlasnik kluba Jerry Reinsdorf.

Za razliku od Paxsona, Forman neće nastaviti s franšizom.

"Bila mi je čast i privilegija raditi za Chicago Bulls više od dva desetljeća", rekao je, dodavši: "Ova organizacija uvijek će zauzeti posebno mjesto u mom srcu," kazao je Forman na oproštaju.

Tagovi: Gar Forman, Chicago Bulls, Jerry Reinsdorf, Arturas Karnišovas
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE