GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffon u petak postaje novi rekorder

Buffon u petak postaje novi rekorder
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 14:25
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (42) u petak bi trebao postati igrač s najviše nastupa u povijesti talijanskog prvenstva.

Vratar torinskog Juventusa trenutačno s Paolom Maldinijem dijeli rekordan broj nastupa u Serie A. Obojica su upisala po 647 utakmica u elitnom razredu talijanskog nogometa, a iza njih je ostao Francesco Totti sa 619 nastupa.

Buffon bi u petak trebao braniti za Juve u gradskom derbiju protiv Torina i tako sam izbiti na vrh ljestvice igrača s najviše nastupa.

Legendarni "Gigi" je debitirao u Serie A u studenom 1995. u dresu Parme protiv Milana, a susret je završio bez golova. Buffon je tada imao 17 godina i 295 dana.

Tadašnji prvi vratar Parme Luca Bucci se ozlijedio i očekivalo se kako će Nevio Scala staviti na gol njegovu zamjenu, iskusnog Alessandra Nistu. No, Scala se odlučio za trećeg vratara Buffona.

"Nisam niti zamišljao da bi mogao stići do ovdje. Bio sam dobar, ali imao sam i sreću," rekao je nedavno Buffon.

U godinama koje su uslijedile izrastao je u jednog od najboljih svjetskih vratara.

S Juventusom, najvažnijim klubom u njegovoj karijeri, Buffon trenutačno igra svoju 25. profesionalnu sezonu. Šest je proveo u Parmi, jednu u PSG-u, a sve ostale u Juventusu.

Njegovim ligaškim nastupima treba dodati još 175 utakmica u talijanskom Kupu, Ligi prvaka, Kupu UEFA i dresu PSG-a, te 176 u dresu talijanske vrste.

S Italijom je bio prvak svijeta (2006), u dresu Juventusa je osvojio 19, a s Parižanima još dva trofeja.

"O budućnosti ne razmišljam, želim da mi život pokaže put," kazao je neuništivi Buffon koji je početkom tjedna produžio ugovor s Juventusom na još jednu godinu.

Tagovi: Gianluigi Buffon, Juventus, Paolo Maldini, Parma
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE