GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bucksi preokrenuli finalnu seriju

Bucksi preokrenuli finalnu seriju
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2021 / 08:04
Autor: SEEbiz / index.hr
PHOENIX - Milwaukee Bucksi dobili su i treću uzastopnu utakmicu NBA finala i došli na prag prvog naslova prvaka nakon točno 50 godina.

U petoj utakmici finala Bucksi su pobijedili u Phoenixu 123:119 i tako napravili prvi "break", odnosno prvi je put u finalu slavio gost. Tako će u noći s utorka na srijedu Bucksi pred svojim navijačima imati priliku doći do druge titule u povijesti.

Dvostruki MVP Giannis Antetokounmpo zabio je 32 koša uz ekonomičan šut 14/23 te devet skokova i šest asistencija, ali jednu od ključnih serija cijele sezone Bucksi su napravili dok se od odmarao.

Phoenix je odlično otvorio utakmicu, vezao 11 pogođenih šuteva i poveo 16 razlike već u prvoj četvrtini. Dok je Giannis sjedio, Jrue Holiday je vodio preokret, odnosno seriju 21:5 kojom se Milwaukee potpuno vratio u igru i poveo prije poluvremena.

U drugom poluvremenu Bucksi su preuzeli kontrolu te su devet minuta prije kraja imali ugodnih 14 poena prednosti. Sunsi nisu odustajali i nošeni publikom primaknuli su se na 120:119 u posljednjoj minuti. No tada je Holiday ukrao loptu Devinu Bookeru te poslao u kontru Giannisa, koji je zakucao uz prekršaj. Promašio je dodatno bacanje, kojim je mogao riješiti utakmicu 13 sekundi prije kraja, ali je uhvatio skok nakon vlastitog promašaja, pa je pobjedu s linije potvrdio Khris Middleton.

Middleton je završio s 29 koševa, a sedam je postigao u posljednje tri i pol minute dok su se Sunsi pokušavali vratiti. Holiday je završio s 27 koševa i 13 asistencija.

Nakon 42 u prethodnoj utakmici, Devin Booker ovaj je put u porazu zabio 40 koševa. Chris Paul zabio je 21 uz 11 asistencija, a Deandre Ayton 20 uz 10 skokova.

Phoenix je nakon prve dvije utakmice i vodstva 2:0 djelovao spremno za prvi naslov u povijesti, ali u Milwaukeeju je serija promijenila momentum i sada su Bucksi u prilici osvojiti prvi nakon 1971. godine, dok su za njih igrale legende Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson.

Bucksi su tek četvrta momčad koja je dobila tri uzastopne utakmice finala nakon što je izgubila prve dvije. Posljednji put to je učinio Miami 2006. protiv Dallasa i odmah u šestoj osvojio naslov.

Tagovi: Milwaukee Bucks, Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo, Devin Booker, Chris Paul, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE