GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brooklyn suspendirao Irvinga

Brooklyn suspendirao Irvinga
SUSPENZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Brooklyn Netsi objavili su da su suspendirali svoju zvijezdu Kyrieja Irvinga nakon što je promovirao antisemitski film.

Netsi su poslali priopćenje u kojem navode kako će Irvingova suspenzija trajati najmanje pet utakmice te da u tom periodu neće biti plaćen. Dodali su kako su "zaprepašteni činjenicom da je propustio nedvosmisleno reći da nema antisemitske stavove".

Odluka o suspenziji došla je nekoliko sati nakon što se Irving odbio ispričati koju je povjerenik NBA lige Adam Silver tražio jer je Irving objavio link na antisemitski dokumentarac na svom Twitter profilu. Netsi su ustvrdili da je "Irving trenutačno nije podoban za povezivanje s Brooklyn Netsima."

"Danas smo bili užasnuti kada smo vidjeli da je Kyrie nakon što je dobio šansu u medijima, odbio nedvosmisleno reći da nema antisemitskih uvjerenja, kao i priznati mrzilački materijal u filmu. Ovo nije prvi put da je dobio priliku to učiniti, no to nije napravio"; stoji u priopćenju Netsa.

"Činjenica da se nije odrekao antisemitizma kada mu se za to pružila jasna prilika duboku je uznemirujući, protivan je vrijednostima naše organizacije i predstavlja ponašanje štetno za ekipu. Sukladno tome, mišljenja smo da on trenutno nije podoban da bude povezivan s Brooklyn Netsima", priopćio je klub.

Zvijezda Netsa i NBA lige Kyrie Irving priznao je u srijedu da je promicanje filma s antisemitskim sadržajem na njegovim društvenim mrežama imalo "negativan utjecaj" na židovsku zajednicu, obećavši pritom da će donirati 500.000 dolara organizacijama koje rade na iskorjenjivanju mržnje i netolerancije, no nije se ispričao. Irving je, podsjetimo, na Twitteru objavio link na kojem se može kupiti film "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America".

Taj je film režirao 2018. Ronald Dalton Jr., a radi se o dokumentarcu koji je adaptacija istoimene knjige iz 2015., u kojoj, između ostalog, piše da su "mnogi poznati visokorangirani Židovi priznali da su štovali Sotonu ili Lucifera".

"Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na židovsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to", rekao je Irving. "Ne vjerujem da je bilo što što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela", dodao je i ustvrdio da mu je etiketa antisemita dodijeljena neopravdano.

Irving je, inače, jedan od poznatijih svjetskih antivaksera, zbog čega mu je patila karijera, te je jedno vrijeme čak i zagovarao teoriju ravne Zemlje.

Tagovi: Kyrie Irving, Brooklyn Nets, Ronald Dalton Jr., Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE