GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brekalo: Nadam se većem broju navijača protiv Francuske

Brekalo: Nadam se većem broju navijača protiv Francuske
NAVIJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 14:13
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Josip Brekalo asistirao je Nikoli Vlašiću za vodeći pogodak protiv Šveđana. Evo kako je asistent vidio prošlonedjeljnu pobjedu u Maksimiru.

– Jako važna pobjeda, svladali smo izravne konkurente za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Svi smo dali sve od sebe po teškom vremenu, na trenutke je igra izgledala jako dobro, ali naravno da nismo mogli tako čvrsto i agresivno odigrati svih devedeset minuta. Na žalost, bilo je faza kada su Šveđani uzeli konce igre u svoje ruke, ali uspjeli smo postići vrlo bitan pogodak za 2:1 koji je stigao kao nagrada za naš trud. Eto, u rujnu smo izgubili obje utakmice, a sada smo pokazali karakter i ostvarili dvije pobjede za redom – rekao je Josip Brekalo, koji je zaigrao s Ivanom Perišićem na najisturenijim pozicijama kao svojevrsno iznenađenje izbornika Zlatka Dalića, koji je igru prema naprijed osmislio bez klasičnog napadača.

– To je bila izbornikova zamisao, Perišić i ja smo trebali vršiti pritisak na njihove stopere i to je fantastično izgledalo u prvom poluvremenu, tijekom kojega Šveđani nisu znali kako izaći kroz igru, osim dugim loptama, poslije kojih smo dobro reagirali i kontrolirali igru. U drugom dijelu su se malo razigrali, imali više prostora, jer u tom sustavu igre, u kojem ne igramo često, nije bilo jednostavno pokrivati. Međutim, najbitnije da smo zabili gol i pobijedili.”

Brekalo je protiv Švedske zadržao visoke standarde, protiv Francuske i Švicarske bio je strijelac, a ovaj put je upisao asistenciju uoči Vlašićeva pogotka.

- Sretan sam da sam nastavio niz i pomogao asistencijom. Raduje me što sam u ove dvije utakmice opravdao izbornikovo povjerenje i želim nastaviti u istom ritmu.

Naravno da Josip nije zaboravio pohvaliti hrvatske navijače koji su na maksimirskim tribinama prkosili jakoj kiši i hladnom vremenu.

- Hvala našim navijačima koji su došli na utakmicu po ovom izuzetno teškom vremenu. Nama na terenu je bilo hladno, a mogu misliti kako je tek bilo njima na tribinama. Nadam se da će protiv Francuske biti malo bolje vrijeme, da će se na tribinama okupiti malo više navijača i da ćemo upisati još jednu pobjedu – zaključio je Brekalo u razgovoru za stranice HNS-a.

Tagovi: Josip Brekalo, Nikola Vlašić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE