GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bottasu sprinterske kvalifikacije

Bottasu sprinterske kvalifikacije
FORMULA 1
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 21:56
Autor: SEEbiz / H
SAO PAULO - Mercedesov vozač Valtteri Bottas pobijedio je u sprinterskoj utrci za "pole position" na F1 Velikoj nagradi Brazila u Sao Paulu, dok je Max Nizozemac erstappen iz Red Bulla povećao prednost u prvenstvu na 21 bod.

Finac Bottas je uzeo tri boda za pobjedu u sprintu, povećavši vodstvo Mercedesa ispred Red Bulla na ljestvici konstruktora na dva boda.

"Početak je za mene bio ključna stvar", rekao je Bottas. "Malo smo se kockali s soft gumom, znali smo da će to biti od koristi u startu i uspjelo je."

Sedmostruki svjetski prvak Lewis Hamilton sstartao je posljednjeg, 20. mjesta mjesta nakon što je njegov bolid nije prošao tehnički pregled u petak, a iako je kvalifikacije okončao kao peti, u nedjelju će startati deseti nakon kazne od pet mjesta za promjenu motora.

"Još nije gotovo", rekao je Hamilton Mercedesu preko timskog radija nakon senzacionalne, agresivne vožnje u kojoj je osvojio 15 pozicija u 24 kruga.

Verstappen se zadovoljiti drugim mjestom i dva boda, a Carlos Sainz je bio treći za Ferrari i uzeo je posljednji raspoloživi bod.

Nedjeljna utrka bit će tri puta duža od ovog sprinta od 100 kilometara, a Hamilton će biti sa novim motorom.

Kršenje pravila u utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 u Brazilu završilo je loše za oba lidera u ukupnoj sezoni. Hamilton (Mercedes) je u sprintersku utrku krenuo s posljednjeg mjesta, a Verstappen će morati platiti kaznu od 50.000 eura zbog diranja protivničkog bolida.

Dokraja prvenstva ću još četiri utrke.

Tagovi: Valtteri Bottas, Formula 1, Lewis Hamilton
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE