GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boston u finalu Istoka, Denver izborio šestu utakmicu protiv Clippersa

Boston u finalu Istoka, Denver izborio šestu utakmicu protiv Clippersa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
ORLANDO - Boston Celtics su se plasirali u finale Istočne konferencije nakon što su sinoć u sedmoj utakmici sa 92-87 pobijedili Toronto Raptorse, a Denver Nuggetse su izborili šestu utakmicu protiv Los Angeles Clippersa svladavši ih sa 111-105.

Jayson Tatum je bio najbolji strijelac Bostona sa 29 koševa i 12 skokova, Jaylen Brown je dodao 21 za pobjedu Bostona koji će u finalu Istočne konferencije igrati protiv Miami Heata. Za Boston je ovo treće finale u zadnjih četiri sezone.

Raptorse, čija je obrana naslova prvaka došla do kraja, predvodio je Fred VanVleet sa 20 ubačaja. Kyle Lowry je ubacio 16, a Pascal Siakam 13 uz 11 skokova.

Denver je uspio izboriti šestu utakmicu protiv LA CLippersa svladavši ih sinoć sa 111-105, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa skromniih pet koševa (šut iz igre 2/8), devet skokova, jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom u 32 minute provedene na terenu.

Jamal Murray je sa 26 koševa, osam skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac Denvera, dok je Nikola Jokić dodao 22 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Kawhi Leonard je predvodio Clipperse sa 36 ubačaja i devet skokova, a Paul George je ubacio 26 koševa i tome pridodao šest skokova i isto toliko asistencija.

Šesta utakmica se igra u nedjelju.

Denver je gubio veći dio utakmice i u prvo vodstvo je došao nešto manje od sedam minuta prije kraja. Zahvaljujući seriji od 21-8 na početku zadnje četvrtine Nuggets su došli u vodstvo od 94-88 nakon trice Murraya nešto manje od šest minuta prije kraja.

Leonardova trica 24.8 sekundi prije kraja je smanjila prednost Denvera na 107-103, ali je onda Michael Porter Jr. realizirao dva slobodna bacanja i zapečatio pobjedu Denvera.

NBA doigravanje
ISTOČNA KONFERENCIJA, polufinale:
Toronto Raptors - Boston Celtics 87-92
(Boston se rezultatom 4-3 u seriji na četiri pobjede plasirao u konferencijsko finale)

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 111-105
(Ivica Zubac je odigrao 32 minute za LA Clipperse, zabio je pet koševa, ugrabio devet skokova i upisao jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu)
(LA Clippers vode 3-2 u seriji)

Tagovi: Los Angeles Clippers, Kawhi Leonard, Ivica Zubac, Nikola Jokić, Jamal Murray, Luka Dončić, Paul George, Boston Celtics, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Jamal Murray, Denver Nuggets
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE