GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borussia razbila Schalke (VIDEO)

Borussia razbila Schalke (VIDEO)
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
DORTMUND - Borussia Dortmund je u derbiju 25. kola Bundeslige, koja se vratila nakon više od dva mjeseca, razbila Schalke 4:0 i barem do sutra došla Bayernu na samo bod zaostatka.

Momčad Luciena Favrea bila je veliki favorit u najvećem njemačkom derbiju, a tu titulu je potpuno opravdala sjajnom igrom kojom je potpuno razbila Schalke.

Borussia je bila bolja od prve minute, ali nije složila pravu šansu sve do 29. minute kad je i povela. Brandt je krasno petom proigrao Hazarda koji šalje savršenu loptu u sredinu, a Erling Haland takve prilike zabija zavezanih očiju. Norvežaninu je to bio već 10. gol u Bundesligi u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku.

Gol je potpuno presjekao slabašne goste koji do kraja susreta nisu predstavljali nikakvu opasnost. Šest minuta nakon gola Brandt je iz dobre pozicije pucao pokraj gola, a u 40. minuti Hakimi je zakomplicirao jako dobru akciju Brandta.

Domaćini su susret riješili u 45. minuti kad je Schalkeov golman očajno ispucao loptu koja je došla do Brandta, a on je odlično uposlio natrčalog Guerreira. Očekivalo se dodavanje prema Halandu, ali je Portugalac preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 2:0.

Drugo poluvrijeme započelo kako je prvo završilo. Već u 48. minuti igrači Schalkea izgubili su loptu na vrhu šesnaesterca domaćina i nekoliko sekundi kasnije primili su treći gol. Brandt je odigrao Halandu koji ga je na centru odlično proigrao. Na drugoj strani vidio je potpuno samog Hazarda i dodao mu, a ovaj je snažnim udarcem probio Schuberta. Mogao je Schalkeov golman bolje reagirati, ali udarac je bio vrlo jak.

Ionako sterilni Schalke nakon trećeg gola je potpuno nestao i domaćini su nastavili prijetiti iz kontri. U 55. minuti je lopta malo pobjegla Halandu, ali nije osam minut kasnije kad su žuto-crni odigrali najbolju akciju na utakmici. U četiri dodavanja prošli su pola terena, a onda se Guerreiro sjurio u šesnaesterac, odigrao savršen dupli pas s Halandom i majstorski plasirao loptu u gol za golemih 4:0. Portugalac je prvi put u karijeri zabio dva gola u jednoj utakmici za Borussiju.

Prije tri godine Schalke se vratio nakon što je gubio 4:0, ali ovaj put nije bilo nikakve šanse za preokret i domaćini su rutinski zadržali veliku prednost.

Borussia je ovom pobjedom došla do pete uzastopne prvenstvene pobjede i barem malo pritisnula Bayern koji sutra gostuje kod Union Berlina.

Tagovi: Borussia Dortmund, Schalke 04, Erling Haaland
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE