GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borussia Dortmund na vrhu Bundeslige

Borussia Dortmund na vrhu Bundeslige
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2023 / 18:09
Autor: SEEbiz
DORTMUND - Nogometaši Borussije Dortmund upisali su pobjedu od 1-0 kod Hoffenheima u 22. kolu njemačkog prvenstva, a time su crno-žuti privremeno skočili na vrh ljestvice uoči nedjeljnog odmjeravanja Bayern Münchena i Union Berlina.

Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2-1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje.

Dortmund je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu zahvaljujući Julianu Brandtu, koji je u 43. minuti glavom pogodio nakon slobodnog udarca Marca Reusa.U drugom poluvremenu Hoffenheim je također bio opasan, ali je prosuo dosta prilika. Svoje je imala i Borussia, a pogodak Mariusa Wolfa u 57. minuti glavni je sudac poništio zbog prekršaja nakon intervencije VAR-a. Jude Bellingham pogodio je vratnicu u sudačkoj nadoknadi.Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.

Leipzig je pobijedio Eintracht s 2-1 pogocima Tima Wernera u šestoj i Emila Forsberga u 40. minuti. Konačni pogodak za goste postigao je Djibril Sow u 61. minuti.Joško Gvardiol je igrao 90. minuta za Leipzig, kao i Hrvoje Smolćić za Eintracht, dok je Kristijan Jakić ušao u 60. minuti.

U pobjedama su se veselili i nogometaši Wolfsburga, berlinske Herthe i Werdera iz Bremena. Wolfsburg je u gostima pobijedio Köln s 2-0, a kod kuće je Hertha pobijedila Augsburg s 2-0 pogocima Richtera i Lubebakia. Za Berlinčane je cijeli susret odigrao Filip Uremović, a za Augsburg je Dion Beljo ostao na klupi.

Bremenci su kod kuće bili bolji od Bochuma s 3-0.

U 18.30 sati na rasporedu je utakmica između Schalkea i Stuttgarta.

Tagovi: Borussia Dortmund, Julian Brandt
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE