GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bono novi junak Seville

Bono novi junak Seville
HEROJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2020 / 10:58
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Premda su Suso i Luuk De Jong svojim golovima donijeli pobjedu Sevilli protiv Manchester Uniteda (2-1) u prvom polufinalu Europske lige, novi junak navijača andaluzijskog kluba postao je vratar Yassine Bounou (29), poznat i kao Bono.

Bono, koji je rođen u Montrealu, no kao klinac je s obitelji preselio u Maroko i nastupa za tu reprezentaciju, svojim je obranama izludio igrače Manchester Uniteda.

"Crveni vragovi" su tijekom susreta uputili 20 udarca prema suparničkim vratima, pri čemu je Bono imao šest sjajnih obrana. Fantastično je reagirao na udarce Marcusa Rashforda, Bruna Fernandesa, Masona Greenwooda i Anthonyja Martijala.

"Presretan sam, ali nismo još gotovi. Sada se moramo koncentrirati na finale," kazao je 29-godišnji Marokanac.

"Bili smo pametni i u lošim trenucima smo bili jaki. Izdržali smo, te zabili dva gola. Sada je ispred nas finale," kazao je vratar koji je u Sevillu stigao početkom ove sezone na posudbu iz Girone.

Karijeru je započeo u Wydad Casablanci iz koje je 2012. preselio u Atletico Madrid. Dvije je godine bio član Atleticove B momčad, a 2013. je priključen prvom sastavu. No, nije dobio pravu priliku. Uslijedila je dvogodišnja posudba u Real Zaragozu, a 2016. je potpisao za Gironu.

"Bono je bio sjajan, spašavao nas je, posebno pri rezultatu 1-1," kazao je strijelac pobjedničkog pogotka De Jong.

"Sretan sam zbog gola. Sjajno je biti u finalu. Imali smo zaista dobar meč, s nevjerojatnim golmanom na našoj strani," dodao je nizozemski napadač.

Pohvalama vrataru pridružio se i trener Julen Lopetegui.

"Naš vratar je pružio odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu," kazao je.

Sevilla će u petak ponovno u Koelnu igrati u finalu protiv pobjednika susreta Inter - Šahtar koji je na programu u ponedjeljak u Duesseldorfu.

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih prethodnih pet finala je pobijedila (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

Tagovi: Yassine Bounou, Sevilla, Suso, Luuk De Jong, Manchester United, Marcus Rashford, Bruno Fernandes
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE