GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bojan na tri poena od Kukoča, James ubacio 47 na 38. rođendan

Bojan na tri poena od Kukoča, James ubacio 47 na 38. rođendan
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.12.2022 / 09:11
Autor: SEEbiz / H
CHICAGO - Bojan Bogdanović je ubacio 20 koševa uz šest asistencija u porazu Detroit Pistonsa 132-118 na gostovanju kod Chicago Bullsa, dok je Dario Šarić postigao devet poena uz tri asistencije, a njegovi Phoenix Sunsi izgubili su sa 113-104 u Torontu.

Pistonsi su bili u igri za pobjedu u Chicagu do zadnjih 4:23 minuta, kad je Sadiq Bey pogodio tricu za 115-115. Međutim, do kraja dvoboja gosti su postigli samo tri, a Bullsi 17 koševa pa je domaća momčad došla 16. ovosezonske pobjede (16-19), a Detroit doživio 29. poraz (9-29).

Bojan Bogdanović je na ovoj utakmici mogao postati najbolji hrvatski strijelac u povijesti NBA lige, ali su mu za to trebala 24 koša. Kad je ostalo 5:32 minute do kraja Bojan je položio za 110-110 i došao do 20 koševa. Do kraja utakmice je promašio dva šuta iz igre i oba slobodna bacanja pa je ostao tri poena od izjednačenja s Tonijem Kukočem koji je u 846 utakmica u osnovnom dijelu NBA sezone ubacio 9810 koševa. Bogdanoviću je za 9807 poena trebalo 640 utakmica i nema sumnje da će već na sljedećoj prestići velikog Tonija Kukoča te postati najbolji hrvatski strijelac u povijesti NBA lige.

To će se vjerojatno dogoditi već na Staru godinu, kad će Pistonsi gostovati u Minneapolisu.

Osim Bogdanovića kod Pistonsa su vrlo dobri bili Jaden Ivey sa 22 koša i šest asistencija te Alec Burks sa 19 poena.

Prvo ime susreta u United Centeru bio je domaći šuter Zach LaVine koji je postigao svoj ovosezonski rekord sa 43 koša. DeMar DeRozan je ubacio 22, a Nikola Vučević 19 za Bullse.

Phoenix je na gostovanju u Torontu većim dijelom utakmice lovio zaostatak, da bi u završnici Raptorsi bili precizniji i došli do zaslužene pobjede 113-104.

Gary Trent Jr. je sa 35 koševa predvodio domaću momčad, a Pascal Siakam je postigao 26 poena uz šest asistencija.

Mikal Bridges je sa 21 košem predvodio strijelce Sunsa, a Chris Paul je spojio 20 poena i 12 asistencija.

Phoenix (20-17) je izgubio peti put u posljednjih šest utakmica te pao na sedmo mjesto u Zapadnoj konferenciji, dok je Toronto sa 16-20 na 11. poziciji na Istoku.

Veliku večer imao je LeBron James na gostovanju u Atlanti gdje su Lakersi slavili sa 130-121, a vođa momčadi iz Los Angelesa je na svoj 38. rođendan postigao 47 koševa uz 10 skokova i devet asistencija te zasjenio domaću zvijezdu Traea Younga koji je spojio 29 poena i osam asistencija.


Hawksi su na polovici druge četvrtine imali 15 koševa prednosti, vodili su do polovice treće četvrtine, ali kad su ih Lakersi dostigli i prestigli, više se nisu osvrtali. Uz Jamesa, odličnu večer je imao Thomas Bryant sa 19 poena i 17 skokova, a Russell Westbrook je spojio 14 koševa i 11 asistencija.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Zach LaVine, LeBron James, Toni Kukoč
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE