GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović zabio odlučujuću tricu, Jazz poveo 1:0 protiv Clippersa

Bogdanović zabio odlučujuću tricu, Jazz poveo 1:0 protiv Clippersa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 08:15
Autor: SEEbiz / H
SALT LAKE CITY - Povijesna partija Donovana Mitchella donijela je Utah Jazzu pobjedu 112:109 nad LA Clippersima za vodstvo 1:0 u polufinalu Zapada.

Mitchell je postigao 45 koševa (16/30 šut iz igre, 6/15 za tricu), a dodao je i pet asistencija, tri skoka te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

To mu je bila četvrta utakmica u play-offu u kojoj je postigao 40 koševa, čime se izjednačio s Karlom Maloneom. Međutim, najbolji igrač u povijesti Jazza igrao je 193, a Mitchell samo 27 utakmica u doigravanju.

Mitchell je ujedno postavio impresivni rekord. Ovo mu je i treća utakmica play-offa na kojoj je postigao 45 koševa. Svi ostali igrači Utaha zajedno u povijesti imaju dvije takve utakmice.

Spida je držao Jazz na životu do drugog dijela utakmice i omogućio im preokret jer Clippersi su na poluvremenu vodili 13 razlike.

Bogdan Bogdanović i Jordan Clarkson dodali su po 18 koševa, ali je najbolji hrvatski košarkaš pet minuta prije kraja zabio odlučujuću tricu kojom se Utah odlijepila na deset koševa prednosti. Njegov ubačaj s metra udaljenosti od crte za tricu izazvao je delirij u dvorani u Salt Lake Cityju.

Bogdanović je proveo u igri najviše vremena (37:59) kod pobjednika. Iz igre je gađao 6/14, trice 3/6, a dodao je pet skokova te po jednu asistenciju i izgubljenu loptu.

Posebno vrijedi istaknuti Rudyja Goberta. Postigao je 10 koševa uz 12 skokova i dvije blokade, od kojih je druga bila nad Marcusom Morrisom u zadnjem napadu Clippersa, kada ga je onemogućio prilikom šuta za tricu, kojim su gosti tražili koš za produžetak.

Clipperse su predvodili Kawhi Leonard s 23 koša i sedam skokova te Paul George s 20 koševa i 10 skokova.

Ivica Zubac odlično je iskoristio 20 minuta u igri. Postigao je 11 koševa (3/5 iz igre, 5/7 slobodna bacanja) uz šest skokova te po tri asistencije i blokade.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Donovan Mitchell, Ivica Zubac, Utah Jazz, Kawhi Leonard, Paul George
PROČITAJ I OVO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE