GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović srušio Warriorse

Bogdanović srušio Warriorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
DETROIT - Košarkaši Detroit Pistonsa pobijedili su kod kuće aktualne prvake lige Golden State Warriorse 128:114.

Bila je to druga pobjeda Pistonsa ove sezone i trenutno s omjerom 2-5 drže 13. mjesto Istočne konferencije. S druge strane, Warriorsi su također na negativnom omjeru s tri pobjede i četiri poraza te su 11. na Zapadu.

Bila je to timska pobjeda Pistonsa u svakom smislu riječi. Četiri od pet startera postiglo je preko 20 poena, a svi su bili dvoznamenkasti. Klupa je donijela samo 17 poena, ali je udarni sastav bio dovoljno raspoložen da i bez njezine pomoći ostvari važnu pobjedu, piše index.

Najefikasniji je bio Sadiq Bey. Mlado krilo je zabilo 28 poena uz šut iz igre 9/17, a imalo je i šest skokova te tri asistencije. Sjajan je bio i centar Isaiah Stewart s 24 poena i 13 skokova, a Cadeu Cunninghamu za malo je izmakao triple-double (23 p, 10 s, 9 a). Najbolji je kod gostiju bio Stephen Curry s 32 poena, šest skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Odličnu partiju odigrao je i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. On spada u red domaćih igrača koji su zabili barem 20 poena. Točnije, zabio je 21. Imao je odličan šut iz igre (5/8), pogodio je tri trice iz šest pokušaja, a strpao je svako od osam slobodnih bacanja.

Uz navedeni učinak imao je i tri skoka te isto toliko asistencija. Momčad je s njim na terenu bila u plusu četiri poena, a hvalevrijedan je i podatak da je za 35 minuta igre imao samo jednu izgubljenu loptu.

Ova utakmica sjajno je legla na jučerašnje vijesti o novom Bogdanovićevom ugovoru. Podsjetimo, s Detroit Pistonsima je dogovorio dvogodišnje produljenje ugovora vrijedno nešto manje od 40 milijuna američkih dolara. Bogdanović se trenutno nalazi u posljednjoj godini aktualnog ugovora, ali sada je jasno da neće postati free agent.

Osim broja poena, vrlo je važno napomenuti kako je Bogdanović velik dio njih zabio u prijelomnim trenucima susreta. Warriorsi su u jednom trenutku zaostajali 17 razlike, ali su početkom posljednje četvrtine došli blizu Pistonsima.

Bogdanović se vratio u igru posljednjih sedam minuta. Na 6:40 je zabio vrlo važan koš kojim je Pistonsima donio odvajanje na 11 razlike, a minutu nakon dao je nove poene kojima je donio +13 svojoj momčadi.

U zadnje dvije minute Warriorsi su se ponovo primaknuli. Dvije minute prije kraja Jordan Poole faulirao je Bogdanovića, a najbolji hrvatski košarkaš zabio je oba bacanja, odveo je momčad ponovo na plus 12 i prelomio je susret.

Bogdanović igra sjajnu sezonu. Ima 23 poena u prosjeku, što mu je najbolji učinak u karijeri. Šutira 51.7% iz igre, što također nikad nije radio, a ekipi donosi i 3.5 skokova te dvije asistencije uz 1.3 izgubljene lopte.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Sadiq Bey., Cade Cunningham, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE