GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović predvodio Utah, Zubac zabio prvu tricu u karijeri

Bogdanović predvodio Utah, Zubac zabio prvu tricu u karijeri
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 08:56
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je Utah Jazz sa 22 postignuta koša u gostujućoj pobjedi 109-93 protiv Oklahoma City Thundera nakon koje su "Jazzeri" korak do potvrde prvog mjesta na Zapadu uoči početka doigravanja.

Utah ima najbolji skor lige, 51-20, a prvo mjesto može osigurati pobjedom u Sacramentu u nedjelju ili porazom Phoenixa od San Antonia.

Bogdanović i društvo su protiv Thundera nakon prve četvrtine imali 10 koševa razlike, na poluvremenu +14, a na koncu treće dionice čak 26 razlike. U posljednjoj četvrtini maknuli su nogu s gasa što je domaćin iskoristio ublaživši poraz.

Hrvatski košarkaš je predvodio strijelce Utaha sa 22 koša, uz 8-16 šut iz igre, pri čemu je trice gađao 2-5. Za 27 minuta provedenih na terenu dodao je i dva koša, tri asistencije, jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

U osam utakmica ovoga mjeseca Bogdanović je u prosjeku postigao 26,5 koševa uz 54% posto šuta, a prosjek njegove sezone je 17 poena po utakmici.

"Ostvarili smo važnu pobjedu. Sada moramo otići u Sacramento, odigrati našu utakmicu i pokušati dobiti još jednu utakmicu," kazao je Rudy Gobert koji je upisao 16 koševa i 18 skokova.

Za Utah je bio važan i povratak Mikea Conleyja, koji je propustio devet utakmica zbog ozljede tetive. Vratio se postigavši 10 koševa za 16 minuta.

"Ne postoji bolji način povratka u ritam i pravu formu od igranja. To zapravo ne možete oponašati na treningu," rekao je Conley.

"Bilo je sjajno vratiti se i natjecati se. Bilo mi je teško što nisam mogao pomoći ekipi," dodao je.

Svi Mihailiuk sa 19, te Theo Maledon i Gabriel Deck sa po 18 koševa predvodili su Oklahomu koja je upisala deveti uzastopni poraz i 50. ove sezone.

Houston, koji ima najgori skor lige (17-54) pobijedio je Los Angeles Clipperse sa 122-115.

Međutim, gosti su odmarali nekoliko ključnih igrača. Nisu nastupili Paul George, Kawhi Leonard i Patrick Beverley, dok je hrvatski košarkaš Ivica Zubac igrao samo tri minute postigavši jednu tricu.

Nakon samo tri minute i 18 sekundi otišao je na klupu i više se nije vraćao u igru, ali bez brige, razlog za to nisu ni ozljeda ni nekakva kazna. Štoviše.

Hrvatski je centar pogodio prvu tricu u NBA karijeri, a trener Tyronn Lue za nagradu mu je dao ostatak večeri slobodno.

Zubac je do sinoćnje utakmice LA Clippersa i Houstona ispalio devet trica u pet sezona, od čega tri u ovoj. Jubilarna deseta je ušla.

Iako mu je učinak od tri poena i jedne asistencije srušio sezonske prosjeke, ovo je bio savršen primjer kompromisa kojim su svi zadovoljni. Trener Lue još prije nekoliko tjedana je govorio o potrebi da odmori našeg reprezentativca na ponekoj utakmici, ali on je uporno odbijao jer smatra da je igranje u NBA ligi čast i želi igrati kad god je moguće. U dvije i pol sezone u Clippersima nije propustio niti jednu jedinu utakmicu.

S druge strane, Zubac je dugo nagovarao trenera da mu dopusti da češće šutira trice jer je uvjeren da ih može pogađati, što redovito pokazuje na treninzima. Kad su ga pitali što će se prije dogoditi - hoće li Zubac prvo zabiti tricu ili propustiti utakmicu - Lue je rekao da misli da će prvo stići trica.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE