GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović izjednačio NBA rekord, Clippersi svejedno pobijedili

Bogdanović izjednačio NBA rekord, Clippersi svejedno pobijedili
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 08:38
Autor: SEEbiz / Index.hr
SALT LAKE CITY - Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu u karijeri u NBA doigravanju, zabio više trica nego ikad u NBA ligi, ali ni to nije bilo dovoljno Utah Jazzu da pobijedi LA Clipperse bez Kawhija Leonarda.

Unatoč izostanku svoje najveće zvijezde zbog ozljede koljena, Clippersi su slavili u Salt Lake Cityju 119:111. Najboljoj momčadi regularnog dijela sezone oduzeli su prednost domaćeg terena, trećom uzastopnom pobjedom preokrenuli zaostatak u seriji na 3:2 i u noći s petka na subotu imat će priliku kod kuće prvi put u klupskoj povijesti ući u finale Zapada.

Bogdanović je pogodio prvih šest trica, a zaustavio se na devet iz 17 pokušaja. Dosad ih u NBA ligi nikad nije zabio više od osam. Završio je 32 poena, dva više od dosadašnjeg osobnog rekorda u playoffu, otprije tri godine u dresu Indiane protiv LeBronova Clevelanda.

Sa šest trica u prvoj četvrtini Bogdanović je izjednačio NBA rekord. Prije njega to su uspjeli samo Antoine Walker i Damian Lillard, a ove godine su im se pridružili Devin Booker i Michael Porter Jr.

Iz igre je gađao 10/20, pogodio je tri od četiri slobodna bacanja, uhvatio tri skoka i triput izgubio loptu. Bio je uvjerljivo prvi strijelac svoje momčadi, ispred Donovana Mitchella, koji je odigrao ispod svojih standarda i završio s 21 poenom, uz skroman šut 6/19.

"Pametna su momčad, prilagodili su se. Na početku nisu previše obraćali pažnju na mene", objasnio je Bogdanović razliku u svom učinku u prvom i drugom poluvremenu.

Prvo ime utakmice svakako je bio Paul George, koji je u izostanku Leonarda odigrao možda i najbolju utakmicu karijere u doigravanju. Postigao je 37 koševa, dva manje od osobnog rekorda playoffa, ali je uhvatio čak 16 skokova, jedan više od dosadašnjeg najboljeg učinka u doigravanju, a imao je i pet asistencija. Nitko u povijesti Clippersa nikad nije imao takvu utakmicu u doigravanju.

Leonardov izostanak nadoknadili su i Marcus Morris s 25 te Reggie Jackson s 21 košem, a Ivica Zubac je za osam minuta igre pogodio dva slobodna bacanja i uhvatio dva skoka.

Osim Bogdanovića, i ostali igrači Jazza izvrsno su otvorili utakmicu. U prvom poluvremenu zabili su čak 17 trica iz 30 pokušaja, ali, unatoč tome, Clippersi su imali samo pet poena zaostatka. U nastavku se Utah potpuno ohladila i pogodila samo tri od 24 trice, a gosti su to znali iskoristiti.

Najveći dobitnik ove utakmice je svakako George, koji je ove sezone počeo spašavati reputaciju izgubljenu katastrofalnim izdanjima u Bubbleu prošle godine. Nije samo već treći put u ovogodišnjem playoffu premašio 30 poena nego je i dokazao da može samostalno voditi momčad do velike pobjede u doigravanju. S obzirom na neizvjesnost stanja Leonardova koljena i njegove dostupnosti u nastavku doigravanja, morat će to sve češće ponavljati.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Mike Conley, Ivica Zubac, Kawhi Leonard, Paul George, Marcus Morris, Donovan Mitchell
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE