GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boban: VAR je očistio nogomet

Boban: VAR je očistio nogomet
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2022 / 17:04
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Zvonimir Boban dao je intervju za La Gazzetta dello Sport u kojem je govorio o nekoliko tema, među njima i o Superligi i VAR-u.

Legendarni hrvatski nogometaš, nekoć igrač i jedan od Milanovih direktora, danas je UEFA-in šef nogometa pa njegove riječi o konkurentskom natjecanju i promjenama koje su se dogodile u nogometu imaju težinu.

Podsjetimo, samo dva dana nakon što je formalno osnovana u travnju prošle godine Superliga je postala propali projekt. Prvi je službeno istupio Manchester City, a uslijedio je domino-efekt među klubovima Premiershipa pa su se iz nje povukli Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United i Tottenham. Ostali klubovi koji su bili uključeni u zatvoreni projekt elitnih klubova bili su Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter i Milan. Barca, Real i Juve i dalje su zagovornici te ideje.

"Superliga je bila apsurdan plan koji je umro u roku od dva dana. Zapravo, nikad nije niti bila rođena. Svaki plan kojem sportske vrijednosti nisu na prvom mjestu je osuđen na propast. Nogomet pripada onima koji ga vole, a Superliga je bila pogrešan pokušaj koji je okončao kako je i zaslužio. Previše se o tome pričalo. Nikad neće postojati", siguran je Boban.

"Razočarao me Adriano Galliani, on kao da je izdao svoju i povijest Milana. Kad je Serie A bila dominantna liga, nitko nije mislio na druge. Želimo veću ravnotežu među ligama. Siguran sam da će izgradnja novih stadiona pomoći talijanskim klubovima da se nose s engleskima", dodao je u osvrtu na Gallianijeve riječi da je europskim klubovima potrebna jaka liga da bi bili konkurentni onima iz Premier lige.

Upitan koliko je VAR promijenio nogomet Boban je rekao: "Kritike na početku su bile logične, ali onaj tko sad kritizira VAR namjerno stvara zablude u raspravama i zaključcima. VAR nije promijenio nogomet, ali ga je očistio. On je zaštita sucima koji griješe. Teško je zamisliti nogomet bez VAR-a i ja sam na to ponosan."

Tagovi: Zvonimir Boban, FIFA, VAR tehnologija, Adriano Galiani, AC Milan, Superliga, Serie A
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE