GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blanka Vlašić izabrana u Komisiju sportaša EOO-a

Blanka Vlašić izabrana u Komisiju sportaša EOO-a
IZBOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2021 / 18:46
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Proslavljena hrvatska atletičarka Blanka Vlašić izabrana je u Komisiju sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO) za iduće četverogodišnje razdoblje.

Epilog je to 6. Opće skupštine europskih sportaša, održane u subotu u dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace. Estonski atletičar Gerd Kanter, vlasnik olimpijskog zlata (2008) i bronce (2012) u bacanju diska, ostao je predsjednik Komisije u još jednom mandatu.

Više od 70 sportaša i predstavnika nacionalnih olimpijskih odbora (NOO) doputovalo je ovog vikenda u Dubrovnik, a dio njih pratio je ovaj događaj i online načinom.

U sklopu 6. Opće skupštine europskih sportaša birano je osam članova Komisije sportaša EOO-a od kandidiranih 17 kandidata. Osim Blanke Vlašić, hrvatski predstavnik na skupštinskom zasjedanju bio je i trofejni vaterpolski reprezentativac Maro Joković.

Skupštinu je, u ulozi domaćina, otvorio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, a nazočne je u ime Ministarstva turizma i sporta RH pozdravio i posebni savjetnik za sport Josip Pavić.

Uz zahvalnost "prekrasnom Dubrovniku" za gostoprimstvo, predsjednik EOO-a Spyros Capralos izrazio je oduševljenje interesom sportaša za članstvo u sportskom povjerenstvu kontinentalne udruge nacionalnih olimpijskih odbora.

Skupštini je nazočila i predsjednica komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Emma Terho, finska hokejašica s dvjema olimpijskim medaljama u trofejnoj kolekciji (bronce iz 1998. i 2010.), a s njom u društvu bila je i članica iste MOO-ove komisije, legendarna Ruskinja Jelena Isinbajeva (olimpijsko zlato u skoku s motkom 2004. i 2008. te bronca 2012.).

Osim izvješća o radu Komisije u prethodnom mandatu (2017. - 2021.), na dnevnom redu je bilo i izvješće o Igrama u Tokiju, što je sportašima bila prilika za razmjenu iskustava i zanimljivih pogleda na nedavno održane Igre u vrlo specifičnim okolnostima.

Nakon izbornog procesa Blanka Vlašić je bila vrlo zadovoljna ishodom.

"Ovo je dobar početak i pravo mjesto ako želim biti dio pozitivnih promjena u sportu, što je meni želja otkad sam završila aktivnu sportsku akrijeru. Ovo je sjajan iskorak za nas, za hrvatski sport i za ženski sport uopće. Radi se o potpuno novom iskustvu u odnosu na natjecateljski dio karijere, neusporedivim sa skokom u vis. Ovo su neke drugačije vode i naučit ću plivati u tim vodama. Puno je opuštenije, što se tiče druženja, razmjene iskustava, jer svi smo bivši sportaši. Komisija je raznovrsna i nije ni važno da svi mislimo jednako, nego da svi želimo dobro za naš sport. Vidim da su svi ambiciozni i vjerujem da ćemo imati uspješan mandat," kazala je Vlašić.

U novoj Komisiji sportaša EOO-a u mandatu 2021. - 2025. šest je predstavnika ljetnih i dva iz zimskih sportova (plus dva člana koje će naknadno imenovati Izvršni odbor EOO-a u dogovoru s predsjednikom Komisije). Nakon dubrovačke skupštine, sastav Komisije je sljedeći: Gerd Kanter (atletika/Estonija) - predsjednik, Jonathan Guerriero (klizanje/Rusija) - dopredsjednik, Blanka Vlašić (atletika/Hrvatska), Viktor Knoch (klizanje na kratkim stazama/Mađarska), Alexandra Longova (streličarstvo/Slovačka), Pavlos Kagialis (jedrenje/grčka), Gwladys Epangue (taekwondo/Francuska) i Alistair Brownlee (triatlon/Ujedinjeno Kraljevstvo).

Tagovi: Blanka Vlašić, Komisija sportaša Europskih olimpijskih odbora, Zlatko Mateša, Maro Joković
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE