GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelorusija možda ostaje bez domaćinstva SP-a u hokeju na ledu

Bjelorusija možda ostaje bez domaćinstva SP-a u hokeju na ledu
HOKEJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
MINSK - Svjetsko prvenstvo elitne skupine u hokeju na ledu, koje bi se trebalo održati od 21. svibnja do 6. lipnja u Latviji i Bjelorusiji, možda se ipak neće održati u obje zemlje, javlja njemačka agencija dpa.

Plan B predviđa organizaciju SP-a bez Bjelorusije, bilo samo u Latviji ili u novoj zemlji su-domaćinu.

Predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel je prije nekoliko dana posjetio Bjelorusiju nakon čega je bio predmet mnogih kritika zbog sastanka s njezinim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom.

"Jasno sam rekao da Svjetsko prvenstvo u Bjelorusiji neće biti moguće ako se stvari nastave u ovom ritmu", rekao je Fasel, napominjući kako IIHF neće tolerirati bilo kakvu zlouporabu sportskog natjecanja u političke svrhe, bez obzira na to hoće li biti vladine ili opozicijske.

Fasl je dodao kako velik problem predstavlja i loša epidemiološka situacija u toj zemlji.

"Nismo naivni da mislimo da će domaćinstvo svjetskog prvenstva u Minsku riješiti sve probleme u zemlji, ali to ne znači da ne možemo istražiti može li IIHF iskoristiti određeni stupanj utjecaja da pokrene pozitivne promjene u budućnosti zemlje," kazao je Fasl u razgovoru za IIHF.

Naglasio je kako je još uvijek prva opcija SP u Minsku i Rigi pod uvjetima navedenim u IIHF-u.

Međutim, u planu B postoje dvije mogućnosti koje se navodno razmatraju od jeseni. Umjesto u Minsku i Rigi, utakmice bi se mogle igrati samo u Latviji ili bi se mogao priključiti novi suorganizator, a za sada su interes pokazale Slovačka i Danska.

Tagovi: Bjelorusija, hokej na ledu
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE