GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica protiv svih: Sad razumijem što me Mamić pitao

Bjelica protiv svih: Sad razumijem što me Mamić pitao
LJUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
OSIJEK - Nenad Bjelica održao je danas malo poslije podneva poprilično 'eksplozivnu' presicu te progovorio o svemu što ga tišti nakon remija s Rijekom i ružnih scena na kraju te utakmice.

rener Osijeka je Riječane nakon 0:0 i dva izgubljena boda u borbi za naslov optužio da su dio 'korporacije', bilo je tu puno ogorčenja, razočaranja, pa i psovki, Osijek je na kraju izdao i posebno priopćenje, a Bjelica je danas sve dodatno 'začinio' na konferenciji za medije.

Na početku je upitan za komentar kontroverzne snimke nakon derbija na Rujevici gdje se verbalno obračunavao s predstavnicima Rijeke.

"Rekao sam da sam mislio da neće biti igrica, rekao sam da vjerujem u sustav u sve što se treba događati, međutim tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari i imate svoj novinarski kodeks. Mi smo klupa i znamo što je klupski kodeks, što se priča, a što se ne priča. Ovo neka ide na čast onima koji su to objavili. Ja samo mogu reći da u nijednom trenutku nisam demantirao ono što sam rekao. Stojim iza svojih riječi, samo mi je žao zbog psovki. Ali one se govore u afektu. Ali ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda sada to svi znaju i meni je malo lakše. Ali još je Bjelica napravio par dobrih stvari u hrvatskom nogometu, pa bi se možda moglo i o tome pričati. Ali kažem, stojim iza svake riječi. Razgovarao sam o tome s gospodinom Damirom Miškovićem, izrazio mu svoje nezadovoljstvo stvarima koje su se događale u zadnja četiri mjeseca. Ali sadržaj tog razgovora ostaje između dva muškarca, između dva čovjeka koji su sjajno surađivali u prošlosti sve dok nismo postali konkurentni, sve dok nismo postali bolji. Tako da sve što sam mu rekao rekao sam mu u lice, ne preko novina. No ružno je da se iz njihovih redova mene cinka. Jer ako se krene cinkati, znamo tko će izvući deblji kraj", rekao je Bjelica pa dodao još par riječi o navodnoj 'riječkoj izdaji'.

"Mi smo kao David protiv Golijata. Budite sigurni da ćemo se boriti. Mene najviše boli da jedan koji je dugo bio David, da se tako okrenuo protiv Nenada Bjelice i ovog kluba. Ne mogu reći da smo bili kao otac i sin, ali kad vam netko spava u kući i šalje privatni avion da bi vas doveo na rođendansku zabavu, kada večerate skupa 50 puta, kada si čestitate rođendane, blagdane...a onda se okrene protiv tebe jer si ga ugrozio na sportskom terenu. To jako boli i zato sam jako razočaran. Ne znam što je to trebalo gospodinu Miškoviću kad je rušio sudačku organizaciju. Kada to radiš, nemoj si stavljati Osijek u usta i Nenada Bjelicu. Kada su dolazili ovdje u Kupu, dočekani su kao Real Madrid. A mi smo dolje stalno vrijeđani, svih 90 minuta. Mi ne želimo takvo ponašanje, ali ako to žele, onda će to imati. Na provokacije ćemo znati odgovoriti."

Posebno je istaknuo kako ga je Zdravko Mamić u maksimirskim danima često pitao "što mu treba". Kaže da danas razumije što je to značilo. U Rijeci igra pet igrača koji će na ljeto biti u Dinamu...

"Bio sam dvije godine u sustavu Dinama i osvojio dvije suverene titule bez ikakvih posudbi i mrlje. I sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića koji me jedno sto puta to pitao: 'Pa Nenade jel ti nešto treba?' Ma ne treba mi ništa. Ali ljubavi jel ti treba išta? Ma ne treba Zdravko, sve je pod kontrolom. Vidiš da je 20 bodova prednosti. Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi ništa nije trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi, ali svakome ide na njegovu čast", kazao je ogorčeni trener Osijeka i nastavio:

"Borit ćemo se da prvenstvo bude regularno. To što ima u Hrvatskoj postoji samo u Hrvatskoj. Takav monopol jednog kluba. A bio sam u toj sezoni. U prvoj sezoni nismo imali nijednog igrača na posudbi. A osvojili smo prvenstvo s 25 bodova prednosti ispred drugog i 30 bodova prednosti ispred trećeg. Znači nijedan posuđeni igrač. U drugoj sezoni po jedan igrač u četiri kluba, samo u Lokomotivi po dva igrača. Sada imamo slučajeve da pojedini hrvatski klubovi imaju 4 posuđena igrača iz Dinama. I vi onda mislite da je to regularno prvenstvo. To nikad neće biti regularno prvenstvo i borit ćemo se da se to promijeni. Moj dugogodišnji rekao bih prijatelj Mišković misli da je budućnost u posudbama, ali mi mislimo drugačije. Suci nisu najveći problem hrvatskog nogometa, ali ćemo se boriti protiv regionalizacije. Nije normalno da nama zadnje utakmice sudi sudac iz okolice Zagreba. Ove zime smo imali pokušaje posuđivanja naših igrača, ali su se na kraju odlučivali na igrače Dinama koji nisu kročili na terene HNL-a. Mi nismo imali šanse. Imamo po jednog u Šibeniku i Istri."

Rijeka je Dinamu uzela već pet bodova ove godine. Možda će im opet uzeti bodove?

"Prvenstvo je bilo regularno tamo do nove godine. A onda su krenuli transferi, razmjene, posudbe, počele su se događati čudne stvari izvan terena o kojima ne želim pričati. Ali možda će doći trenutak da nešto kažem. Ne kao alibi, mi smo već ostvarili uspjeh i napravili što smo htjeli, nego jednostavno da se zna tko je tko u hrvatskom nogometu i kako stvari funkcioniraju. Kad bih rekao sve što znam i što bih mogao reći, ne bi bilo svima baš ugodno", objasnio je trener Osijeka.

Osijek u nedjelju dočekuje Varaždin, kakvo je stanje u svlačionici?

"Stanje je dobro, svi igrači su na raspolaganju. Još uvijek nam naravno nedostaju neki teže ozlijeđeni igrači, Ndockyt, Grezda, Miloš Brlek...Oni su dulje ozlijeđeni, ostalih 20-ak igrača dobro treniraju, dobro su raspoloženi nakon napornog tjedna u kojem smo imali tri derbija. Osjetio se napor i umor, ali sada su već u dobrom stanju da možemo pokazati naše najbolje lice u nedjelju".

Varaždin?

"Izuzetno su dobro organizirani i jako se dobro brane. Jako smo teško pobijedili u zadnje dvije utakmice. Ali danas se svatko u nogometu za nešto bori. Mi naravno vjerujemo da ćemo biti u visokom nivou i da ćemo biti bolji", zaključio je Bjelica.

Tagovi: Nenad Bjelica, Zdravko Mamić, Damir Mišković, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE