GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica: Ostvarenje sna bilo bi igrati Ligu prvaka na novom stadionu

Bjelica: Ostvarenje sna bilo bi igrati Ligu prvaka na novom stadionu
OSIJEK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 19:02
Autor: SEEbiz / Glas Slavonije
OSIJEK - Na gradilištu novog stadiona Pampas službeno je predstavljen novi trener NK Osijek Nenad Bjelica. Povratnik u svoj grad i klub, ovaj puta u trenerskoj ulozi, nailazio je na pozdrave i čestitke sa svih strana, a prvi mu se na predstavljanju obratio predsjednik kluba Ferenc Sakalj, zahvalivši se i njegovom prethodniku.

- Zahvalio bih se gospodinu Kuleševiću na dosadašnjem radu i radujem se činjenici da ostaje s nama u nešto promijenjenoj ulozi. Nenade, dobrodošao kući! Sretni smo i ponosni što te imamo i što ćemo zajedno napraviti sve da NK Osijek u narednom razdoblju podignemo još više na svim razinama – rekao je predsjednik kluba uručivši potom Bjelici dres s brojem 10, kojeg je nosio u igračkim danima.

Bjelica se zahvalio na povjerenju rekavši kako vjeruje da će ga opravdati i ostvariti velike klupske ambicije.

- Zahvalio bih se klubu koji me na predivan način predstavio u medijima, kao i predsjedniku na povjerenju, dobio sam veliku odgovornost. Vjerujem da ću svojim radom i sa svojim suradnicima, na terenu i izvan terena uspjeti dovesti Osijek tamo gdje pripada. Ciljevi su visoki, najviši mogući koje možete zamisliti. Iz dana u dan nastojat ćemo biti bolji, poboljšati Osijek u svakom smislu. Naravno da će nam trebati velika podrška navijača koju osjećam u ovom trenutku i hvala im na tomu. Nadam se da ću opravdati povjerenje jer pred mene je stavljena velika odgovornost za koju sam se pripremao 13 godiuna, koliko radim ovaj posao. Osječanin sam, tu sam odrastao, navijač Osijeka, tako da znam mentalitet, ljude, mnogo ljudi iz kluba, pa će mi i adaptacija biti daleko lakša nego u nekom drugom klubu. Mnogo sam ovakvih desetki dobio u klubovima, ali ova budi posebne emocije kod mene tako da želim dati sve od sebe da Osijek od sutra bude puno bolji – rekao je Bjelica koji je potpisao trogodišnji ugovor, a Osijek je izabrao iako je imao i drugih ponuda.

- Meni se u Osijek nije teško vratiti, to je moj klub, moj grad i s te strane nije bio nikakav problem. Bilo je dosta razgovora, pregovora, ali sam uzimao puno stvari u obzir. Projekt Osijeka za mene je bio jako zanimljiv u svakom smislu i zbog ovlasti koje ću imati i zbog toga što iza projekta stoje visokoambiciozni ljudi. Ostale mi ponude iz različitih razloga nisu “sjele”. Kada sam stavio sve na vagu u ovom koronavremenu, ovo je najbolje rješenje i siguran sam da ćemo opravdati povjerenje. Moji suradnici i ja imamo veliku obavezu i odgovornost, ali ja se toga ne bojim. Mislim da sam u svim klubovima bio puno bolji kada sam imao veliku odgovornost, poručio je Bjelica, koji dobro poznaje snagu momčadi pa mu nije bio problem ni istaknuti neka mjesta na kojima bi je želio ojačati.

- Mislim da imamo jako kvalitetnu momčad, možda u ovom trenutku ne igramo onako kako možemo. Sigurno su neke stvari utjecale na to da momčad nije mogla dati maksimum u ove prve tri utakmice, međutim mislim da apsolutno ima potencijal biti u vrhu hrvatskog nogometa. Moj zadatak je da kvalitetu ovih igrača momčadski podignem na što veću, maksimalnu razinu, da iz svakog pojedinca izvučem maksimum i siguran sam da će onda i rezultati biti onakvi kakve svi očekujemo. Znam koje su potrebe u smislu pojačanja i unutar stožera ćemo iskomentirati što nedostaje. To su pozicije koje nisu duplirane - zadnji vezni, lijevi bek, a volio bih i na krilu imati još jednog kvalitetnog igrača. To su tri pozicije na koje smo fokusirani, a ostalo ćemo vidjeti, rekao je.

Bjelica u NK Osijek neće biti samo trener, ispunila su se nagađanja kako će imati ulogu menadžera engleskog tipa, što znači da će voditi kompletnu sportsku politiku kluba. Kako je i sam istaknuo, ovakve ovlasti nije u karijeri još nikada dobio.

- Dobio sam odgovornost voditi sportsku politiku NK Osijek u kojem ću se baviti raznim segmentima u klubu, svega što se tiče sportskog dijela. To su Škola nogometa, prva i B momčad, gdje imam odgovornost postaviti ljude koji će dovesti Osijek na mjesto koje mu pripada. Ovakve ovlasti koje sam dobio od predsjednika kluba Sakalja nisam dobio nikada, osim u Wolfsbergeru, gdje sam bio zadužen i za organizaciju kluba i dovođenje igrača i vođenje momčadi To je apsolutno slučaj sada u NK Osijek, s tom razlikom da sada u kunu znam koliko kao trenr mogu potrošiti. Zahvaljujem se na povjerenju predsjedniku i gospodinu Lorincu Meszarosu, nadam se da ću svojim radom opravdati to povjerenje. Čistiju situaciju nisam nikad u životu imao i vjerujem da ću brzo razveseliti navijače dovođenjem nekog kvalitetnog igrača. Već vodim neke razgovore i nije isključeno da to bude već sljedeći tjedan.

Takvo povjerenje zasigurno za sobom povlači i visoke ciljeve, Bjelica nije detaljizirao jesu li neki konkretni postavljeni pred njega, no još je jednom istaknuo kako su ambicije iznimno velike.

- Uprava je ambiciozna, da nije ne bi gradila ovakav stadion niti imala ovakav projekt. Doveli su i ambicioznog trenera. Vodim se onom “zamisli nemoguće da bi ostvario najveću razinu mogućeg”. Vidjet ćemo što je najviše moguće ostvariti, to ovisi i o našim suparnicima, no mi ćemo biti fokusirani na sebe. I pokušati eventualno jednog dana na ovaj stadion dovesti Ligu prvaka. To bi bilo ostvarenje sna, igrati s Osijekom Ligu prvaka na ovom stadionu, poručio je novi trener bijelo-plavih koji je sa sobom doveo i kompletni stožer, a kojeg će ponovno činiti asistenti Rene Pomms i Nino Bule, kondicijski trener dr. Martin Mayer, trener za rehabilitaciju Karlo Reinholz, trener vratara Silvije Čavlina i analitičar Jasmin Osmanović.

Tagovi: Nenad Bjelica, Osijek, Dinamo, Ivica Kulešević, Lorinc Meszaros, Liga prvaka, Ferenc Sakalj
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE