GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica ostaje bez tri važna igrača do početka sezone

Bjelica ostaje bez tri važna igrača do početka sezone
OZLJEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2022 / 17:01
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
OSIJEK - Loše vijesti pokvarile su idilu na pripremama nogometaša Osijeka. Bijelo-plavi bi se možda mogli naći u velikim problemima na početku sezone kada će u razmaku od desetak dana odigrati čak četiri utakmice, po dvije europske i prvenstvene.

Naime, čak trojica veznjaka, i to trojica standardnih veznjaka - Mihael Žaper, Ivan Fiolić i Laszlo Kleinheisler - zbog ozljeda će propustiti središnji dio priprema i prema najoptimističnijim prognozama će se u trenažni proces vratiti tek u tjednu nakon što se momčad vrati u Osijek. A neki od njih i kasnije. Posljedično, upitno je hoće li zbog toga biti spremni za premijerni prvenstveni ogled protiv Gorice 15. srpnja, a nedugo potom i za nastup protiv kazahstanskog Kizilžara u prvoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Od ranije se znalo kako Kleinheisleru slijedi najmanje mjesec dana stanke nakon što mu je još početkom lipnja na treningu reprezentacije Mađarske stradalo koljeno, Žaper je zbog zdravstvenih problema propustio uvodnih desetak dama priprema i tek se prije nekoliko dana priključio suigračima u Svetom Martinu na Muri, no s povratkom u trening još će pričekati. Kao i Fiolić, koji se posljednji našao na popisu ozlijeđenih, iako su prve informacije sugerirale kako njegova stanka, nakon što je ovaj tjedan s bolnim grčem na licu napustio trening, neće trajati dulje od nekoliko dana.

U četvrtak prijepodne, nakon zajedničkog doručka, Žaper i Fiolić pogledom su ispratili autobus koji je njihove suigrače odvezao na obližnje terene lokalnog Poleta i zaputili se na magnetsku rezonancu. A s pregleda su se vratili s lošim vijestima. Zbog rupture zadnje lože Žaperu slijedi još desetak dana stanke, dok će Fiolića ruptura lista odvojiti od travnjaka dva do tri tjedna. U slučaju da se odulji povratak trojice jakih Osijekovih aduta, Nenad Bjelica će i dalje imati dovoljno alternativa.

Petar Brlek među Bijelo-plavima je godinu i pol dana, ali nije još stigao momčadi iz Gradskog vrta puno dati. Naravno, zbog dugotrajnog oporavka poslije operacije križnih ligamenata, koja mu je uslijedila nedugo po dolasku u Osijek. Nakon što je devet mjeseci proveo izvan kadra, u hodu je morao tražiti formu, a na ljetnim pripremama pokušat će izboriti svoje mjesto u momčadi.

O kvalitetama iskusnog Vedrana Jugovića suvišno je i govoriti, međutim, nikako da potroši svu lošu sreću. Od povratka u matični klub svako malo bi ga stizao nekakav peh zbog čega nije stizao uhvatiti konstantu nastupa. U posljednje tri sezone imao je po dvije-tri prinudne stanke poslije kojih bi opet iznova morao hvatati zalet. U Svetom Martinu je, očekivano, vrlo angažiran.

Fotografija: NK Osijek

Tagovi: Nenad Bjelica, NK Osijek, Mihael Žaper, Ivan Fiolić, Laszlo Kleinheisler, Hrvatska nogometna liga
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE