GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica kandidat za klupu Betisa

Bjelica kandidat za klupu Betisa
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2020 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Španjolski prvoligaš Betis otpustio je u nedjelju trenera Joana Francesca Siciliju 'Rubija' a kandidat za vođenje momčadi iduće sezone je hrvatski trener Nenad Bjelica, izvijestile su španjolske novine Estadio Deportivo i Mundo Deportivo.

Betis je u subotu izgubio na gostovanju kod Athletic Bilbaa s 1-0, pri čemu nije iskoristio jedanaesterac, a klub je u 1.48 sati u noći preko Twittera izvijestio o 'Rubijevoj' smjeni.

On je bio postavljen za trenera Betisa nakon što je lani s Espanyolom izborio nastupu u Europi poslije 12 godina. Do kraja prvenstva je ostalo osam kola tijekom kojih će zeleno-bijele iz Seville voditi Alex Trujillo, koordinator iz odjela sportskog direktora, a onda bi klub trebao naći trenera za iduću sezonu. Tujillo i njegov privremeni pomoćnik Juan Merino su nekadašnji suigači Bjelice u tom klubu.

Mediji su prošli tjedan već pisali kako je Bjelica, bivši igrač Betisa, kandidat za preuzimanje klupe a on je u četvrtak rekao kako ga nitko iz kluba nije kontaktirao po tom pitanju.

"Ne, ne, nikada nismo bilo u kontaktu oko te teme", rekao je 48-godišnji Bjelica u razgovoru za radijsku postaju Cope Sevilla iz svoje kuće u Austriji.

"Poznajem puno ljudi u Betisu jer sam s više njih igrao. Bio sam s Jaimeom Quesadom (iz odjela sportskog direktora) kada je gledao jednu Dinamovu utakmicu, razgovarali smo sat vremena, ali ne o treniranju Betisa nego o Dinamovim igračima jer su puno puta promatrali naše igrače, bili su zainteresirani za njih pa sam zato bio u kontaktu s Betisom i tim ljudima. Treniranje Betisa nikada nije bilo na stolu", dodao je.

Bjelica je otišao iz zagrebačkog Dinama u travnju te je od tada u potrazi za novim klubom.

Novine Estadio Deportivo iz Seville izvijestile su još u četvrtak kako Betis, koji se nalazi na 14. mjestu među 20 klubova Primere, ne računa s 49-godišnjim trenerom „Rubijem“ za iduću sezonu premda mu ugovor istječe za dvije godine.

Bjelica je navodno na listi potencijalnih kandidata uz Javija Garciju, Manuela Pellegrinija i Marcelina Garciju Torala.

Bjelica je kao igrač nastupao za Betis od 1996. do 1998. godine a u strukturama kluba danas rade neki od njegovih bivših suigrača Quesada, Alexis, Cañas i Merino.

"Prije četiri-pet godina je Eduardo Maciá, kada je bio u Betisu, razgovarao je s mojim zastupnikom, malo se raspitao, ali nije bilo ničega", rekao je Bjelica. Upitan je li spreman i bi li volio trenirati Betis odgovorio je:

"To je veliki klub, s velikim navijačima, moja sjećanja iz Betisa su među naljepšima. Imam sina rođenog u Sevilli. Ondje se osjećam jako dobro. Bio sam samo godinu i pol dana ondje i moja najveća greška iz igračkih dana je vjerojatno to što sam bio otišao odande u vrijeme kada je Betis bio izuzetno snažan. Svaki trener bi se veselio vođenju Betisa, pa tako i ja".

"U nogometu se nikada ne zna mogu li se, i kada, susresti opet putevi. Trenutno sam slobodan i proučavam nekoliko mogućnosti. Vidjet ćemo gdje će me odvesti život", zaključio je Bjelica koji je u Španjolskoj igrao i za Las Palmas i Albacete.

Prošle godine je kao trener Dinama nastupio u Ligi prvaka te je momčad ispala iz skupine u posljednjem kolu. Sezonu ranije je s 'Modrima' dočekao proljeće u Europi, na što je klub čekao 49 godina, a onda ga je u osmini finala Europske lige na produžetke eliminirala Benfica.

Bjelica je bio i trener poljskog Lech Poznana, talijanske Spezije te austrijskih momčadi Austrija Beč, WAC-St.Andra, Lustenau i Kärnten.

Tagovi: Nenad Bjelica, Betis, Real Betis, Javi Garcia, Manuel Pellegrini, Alex Trujillo, Dinamo, Legia, Spezia, Austria Beč
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE