GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bivši trener Cibone preuzeo Crvenu zvezdu

Bivši trener Cibone preuzeo Crvenu zvezdu
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 16:40
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a, Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Jovanović je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa kliubom sa Malog Kalemegdana.

Ovaj 38-godišnji stručnjak prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Zvezde još 2012.godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener FMP-a (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.

Tokom 2019.godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021.godine.

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, kao i Miodrag Dinić. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima Zvezde.

Tagovi: Vlada Jovanović, Crvena zvezda, Cibona, Dejan Radonjić
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE