GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bišćanovi izabranici pobijedili Finsku

Bišćanovi izabranici pobijedili Finsku
U-21
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
OULU - Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrača do 21 godine, a nakon domaćeg trijumfa nad Azerbajdžanom (2-0), Bišćanovi izabranici su slavili s 2-0 na gostovanju u Finskoj.

Vodeći pogodak u 73. minuti postigao je Luka Sučić iz kaznenog udarca, a konačnih 2-0 je u 87. minuti postavio Marin Ljubičić.

Kišno i hladno vrijeme na sjeveru Baltičkog mora otežalo je zadatak mladim reprezentacijama Hrvatske i Finske pa s obzirom na težinu uvjeta igra u prvom poluvremenu je mogla dobiti prolazni ocjenu. Domaći nogometaši su mogli do vodstva već u prvoj minuti, kad je Liber loše primio dodavanje vratara Ivora Pandura, loptu mu je oteo Naatan Skytta i krenuo sam prema hrvatskim vratima. Obišao je Skytta i Pandura, ali se spetljao kad je trebao pogoditi nebranjenu mrežu.

Izgledniju priliku od te u prvom dijelu nismo vidjeli.

Prvu prijetnju izabranika Igora Bišćana vidjeli smo u 17. minuti, kad je Antonio Marin sa desetak metara pucao preko grede. Završnih pet minuta prvog poluvremena prošlo je u nadmoći hrvatskih nogometaša.

U 41. minuti je Josip Šutalo glavom pucao sa desetak metara, ali je finski vratar Sinisalo bio na pravom mjestu te lakoćom obranio. Minutu potom u dobroj se situaciji našao Lukas Kačavenda, ali je njegov udarac s 15 metara Sinisalo zaustavio. U 43. minuti je Marin ponovno imao priliku za udarac sa desetak metara, ali je lopta završila u finskom bloku.

U drugom poluvremenu Finci su se uglavnom ograničili na prijetnje iz kontranapada. Jedan takav izveli su u 53. minuti, a na povratnu loptu je sa sedam metara Skytta ponovno bio neprecizan.

Finci su prvi udarac unutar okvira uputili u 61. minuti. Suhonen je s desne strane, gotovo iz 'mrtvog kuta', pokušao desnom nogom iznenaditi Pandura, ali je hrvatski vratar bio spreman na udarac i odbio loptu, a u nastavku su Finci napravili prekršaj u kaznenom prostoru hrvatske reprezentacije.

U 73. minuti Hrvatska je došla do vodstva. Antonio Marin je pobjegao finskoj obrani i kad se našao u prilici za pogodak srušio ga je Marhiev u kaznenom prostoru, a portugalski sudac Vitor Ferreira bez oklijevanja je pokazao na bijelu točku. Pri tom startu je Marin ozlijeđen pa je umjesto njega u igru ušao Denis Bušnja.

Kazneni udarac precizno je izveo Luka Sučić, pogodio lijevi donji kut finskog gola te dan prije svog 19. rođendana postigao svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama. Prvi put je zatresao mrežu prije pet dana u Velikoj Gorici protiv Azerbajdžana, kad je također bio strijelac vodećeg pogotka u pobjedi 2-0.

Finski napadač Naatan Skytta mogao se proslaviti u ovoj utakmici, ali je i u 85. minuti sa 11-12 metara prebacio vrata.

Kazna je odmah stigla na drugoj strani u 87. minuti. Finski braniči nisu dobro reagirali na jednu visoku loptu oko peterca. Tihi je uspio odbiti glavom samo do 12-13 metara, gdje je loptu prihvatio Marin Ljubičić te lijevom nogom pogodio lijevi donji kut pokraj nemoćnog Sinisala za udvostručenje hrvatske prednosti.

Najopasniji finski igrač Anssi Suhonen je u 89. minuti petom prebacio loptu preko glave i tako se riješio trojice čuvara, sjurio se s desne strane u kazneni prostor i sa 7-8 metara gađao bliži kut, ali je Pandur ponovno bio oprezan i dobro postavljen.

Na kraju utakmice, odmah po završnom zvužduku portugalskog suca, Suhonen se našao ponono u središtu pozornosti, ali ovoga puta iz krivih razloga. On i Josip Mitrović su ušli u konflikt iz kojeg su obojica izašli s crvenim kartonom pa neće biti na raspolaganju najmanje jednu utakmicu.

Iz prva dva nastupa Hrvatska je sakupila maksimalnih šest bodova s gol-razlikom 4-0.

U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Bišćanovi izabranici će 8. listopada u Varaždinu ugostiti Norvešku, a 12. listopada gostovati u Azerbajdžanu.

Fotografija: Hrvatski nogometni savez

Tagovi: Igor Bišćan, Marin Ljubičić, Luka Sučić, Marco Pašalić, Roko Šimić, Josip Stanišić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE