GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bišćan: Želimo ponovno na EP i moramo napraviti sve da to ostvarimo

Bišćan: Želimo ponovno na EP i moramo napraviti sve da to ostvarimo
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 13:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju početkom lipnja čekaju dva posljednja dvoboja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na gostovanjima u Drammenu protiv Norveške (3.6.) i u Parnu protiv Estonije (8.6.), a pobjeda protiv Norvežana bi izabranicima Igora Bišćana osigurala prvo mjesto u skupini i plasman na EP.

Iz osam dvoboja hrvatski nogometaši do 21 godine osvojili su 19 bodova i na vrhu su ljestvice s tri boda više od Austrije, koja ima i utakmicu više, dok je Norveška treća sa 15 bodova, ali i utakmicom manje od Hrvatske.

"Koliko god stanje na ljestvici dobro izgledalo za nas, imamo utakmicu više i to nezgodno gostovanje u Norveškoj u ne baš idealnom momentu, jer su neki igrači završili sezonu, a neki će završiti sljedeći tjedan. Utakmica će biti tek dva tjedna iza toga, a Norvežani su sad u optimalnom stanju, jer su počeli prvenstvo u trećem mjesecu", rekao je Igor Bišćan na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljajući popis kandidata.

"Moramo pokazati ono što smo pokazivali praktično u cijelom periodu kvalifikacija i izboriti pobjedu koja će nam osigurati prvo mjesto u grupi. Tako ćemo se i pripremati. Nadamo se samo da će svi igrači do tada biti zdravi", dodao je Bišćan na čijem se popisu po prvi put našao igrač njemačkog drugoligaša St. Paulija Igor Matanović, koji je nedavno odlučio napustiti juniorsku njemačku reprezentaciju i stavio se na raspolaganje Hrvatskom nogometnom savezu.

"Sretan sam da smo ga uspjeli pridobiti da igra za našu reprezentaciju. Savez je uložio dosta ozbiljan napor da se to i ostvari, jer je on bio jedan od glavnih igrača njemačke U-19 reprezentacije i nisu ga se htjeli samo tako odreći. Zlatko (Dalić) je tu odigrao možda i presudnu ulogu, na njegovu intervenciju se prelomilo na našu stranu. Veliki sam Matanovićev navijač i vjerujem da bi u budućnosti mogao biti velika snaga hrvatske reprezentacije. Ima pravo igrati za mladu reprezentaciju i u sljedećem sazivu, a već igra seniorski nogomet na ozbiljnoj razini. Njegove nogomete karakteristike su - visok, brz, zna. Mislim da je to dovoljno. Vjerujemo da smo za budućnost dobili kvalitetnu napadačku opciju."

Uz Matanovića, od njemačkih Hrvata su na popisu još i igrači Bayerna Josip Stanišić te Gabriel Vidović, a snaga popisa ogleda se u činjenici da je većina igrača standardna u svojim klubovima.

"To je bila moja ideja kad sam sastavljao krug kandidata. Samo spreman igrač može odgovoriti ozbiljnim zahtjevima. Uvijek bude primjera koji odskaču od toga, ali ne smije ih biti previše. Nažalost, za neke praktično neće biti odmora između dvije sezone, jer će im pripreme u klubovima početi odmah nakon druge utakmice. No, ulog je velik - želimo ponovno ići na Europsko prvenstvo i moramo napraviti sve da to ostvarimo", zaključio je Bišćan.

Popis mlade reprezentacije za utakmice s Norveškom i Estonijom

VRATARI: Dominik Kotarski (Gorica), Nikola Čavlina (Dinamo), Karlo Sentić (Varaždin)

BRANIČI: Boško Šutalo (Hellas Verona), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (HSV), Josip Šutalo (Dinamo), Nikola Soldo (Lokomotiva), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Josip Stanišić (Bayern), Roko Jurišić (Hrvatski dragovoljac)

VEZNI: Martin Baturina (Dinamo), Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Toni Fruk (Gorica), Veldin Hodža (Hrvatski dragovoljac), Luka Stojković (Lokomotiva)

NAPADAČI: Antonio Marin (Šibenik), Roko Šimić (RB Salzburg), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Stipe Biuk (Hajduk), Gabriel Vidović (Bayern), Dion Drena Beljo (Istra 1961), Igor Matanović (St. Pauli)

Tagovi: Igor Bišćan, Igor Matanović, Josip Stanišić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE