GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bišćan: Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku

Bišćan: Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način, efikasno, kombinatorno i ozbiljno, kazao je izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan nakon pobjede 7-0 protiv Litve i plasmana na EURO.

"Mladi Vatreni" su nakon nevjerojatnog raspleta izborili plasmana na EURO koji će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.Uoči posljednjeg kola Hrvatska je bila u teškoj, gotovo izgubljenoj situaciji. Mnogo toga se trebalo poklopiti, ali se na koncu sve poklopilo.

Hrvatska je pobijedila Litvu sa 7-0, Grčka je porazila Škotsku sa 1-0, a pomogla nam je i mlada BiH vrsta koja je u sjajnom susretu u Sarajevu pobijedila Belgiju sa 3-2 nakon čega se Hrvatska probila među pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija.

"Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, ja sam zadovoljan sa 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog blackouta mogu razumijeti," kazao je Bišćan prokomentiravši i nastup svojih odabranika protiv Litve.

"Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način - efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Danas su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru"

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Nikola Moro koji je zabio dva gola.

"Osjećali smo da smo dužni sami sebi, ponajviše zbog utakmica u kojima smo gubili prednosti i bodove. Znali smo da postoji šansa za plasman uz visoku pobjedu, zato čestitam svima koji su bili dio ove utakmice te koji su dokazali da su oni prijašnji trenuci bili samo pad koncentracije."

Uz Hrvatsku plasman na EP izborili su Rusija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Španjolska, Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Češka, Njemačka, te domaćini Mađarska i Slovenija.

Posljednja dva putnika doznat ćemo nakon što završe sve utakmice.

Foto: HNS

Tagovi: Igor Bišćan, Nikola Moro, hrvatska Z-21 reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE