GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić želi Mislava Oršića

Bilić želi Mislava Oršića
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2020 / 10:12
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Prema vrlo pouzdanim izvorima iz Engleske, Slaven Bilić želi dovesti Dinamova reprezentativca Mislava Oršića.

Upravo njega vidi kao igrača koji će mu pomoći da se sa svojim West Bromwich Albionom plasira u Premiership. Trenutačno WBA vodi na ljestvici Championshipa s bodom prednosti u odnosu na Leeds, ali i sa sedam velikih bodova pred trećeplasiranim Brentfordom.

Budući da dvije prvoplasirane momčadi iz Championshipa izravno putuju u Premiership, velika je vjerojatnost da će Bilić i WBA sljedeće sezone biti među elitom.

Izvori iz Engleske uvjeravaju nas da se na dovođenju Mislava Oršića u WBA radi već više od mjesec dana te da bi se posao mogao finiširati do kraja siječnja, čak i prije od toga.

Kolika bi bila cijena transfera ako do njega dođe? Prema istim izvorima, Modri bi mogli inkasirati 10 milijuna eura, to je odštetna cijena koju je WBA spreman platiti za brzonogog Dinamova napadača i Dalićeva štićenika. Bio bi to vrhunski posao za Dinamo i za Oršića.

Naime, Modri su prije godinu i pol Mislava platili 1,5 milijuna eura korejskom Ulsan Hyundaiju. U tih godinu i pol dana Oršić je postigao ukupno 32 pogotka! Prošle sezone bio je ukupno najbolji strijelac Modrih postigavši 13 pogodaka, a ove je sezone samo u prvom dijelu zabio čak 19 pogodaka u svim natjecanjima. U međuvremenu je postao i hrvatski reprezentativac.

Oršić se fenomenalno igrački isplatio Dinamu, a sad bi se mogao isplatiti i financijski. Po Transfermarktu njegova cijena iznosi 9,5 milijuna eura, tako da je iznos odštete koju bi WBA bio spreman platiti u tom cjenovnom okviru. Kad se pak radi o Oršiću, on bi, po svemu sudeći, ako dođe do transfera, samo polusezonu igrao u Championshipu, a već sljedeće bi se sezone, kako sada stvari stoje, s WBA-om uključio u Premiership te igrao protiv Liverpoola, obaju Manchestera, Chelseaja, Arsenala, Tottenhama... Bio bi to vrhunac klupske karijere ovog 27-godišnjeg napadača.

Prije nekog vremena Oršić je odbio ponude iz MLS-a i Kine, a isto tako živo su za njega bili zainteresirani Valencia i Lyon. Međutim, ova priča sa Slavenom Bilićem i West Bromwich Albionom mogla bi biti ta koja će ga lansirati na Otok. Sad se, naravno, čeka i službena ponuda koju bi engleski klub trebao odaslati u Maksimirsku 128. Prije nje trebaju se, naravno, dogovoriti svi detalji koji će biti sadržani u ponudi.

Eto, zanimanje WBA-a za Mislava Oršića još je jedan dokaz njegove kvalitete koja je eksplodirala u Dinamu, ali i dokaz da hrvatski treneri cijene Modre. Robert Prosinečki je u Kayserispor doveo Marija Šituma, koji je pred potpisom ugovora s tim turskim prvoligašem, a Slaven Bilić pak želi Oršića. Šitum bi Velikom Žutom trebao pomoći u borbi za ostanak u ligi, dok bi Oršić Slavenu trebao pomoći u borbi za ulazak u Premiership.

Tagovi: Slaven Bilić, Mislav Oršić, West Bromwich Albion
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE