GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić za rekordnih 18 milijuna funti otkupio Dianganu

Bilić za rekordnih 18 milijuna funti otkupio Dianganu
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz / Index.hr
BIRMINGHAM - Grady Diangana (22), lijevo krilo na kojem je Slaven Bilić došao do Premiershipa, novi je igrač West Bromwicha.

Nakon što je prošlu sezonu sjajno odigrao na posudbi iz West Hama, Bilić ga je otkupio od kluba koji je vodio kao trener i u kojem je bio igrač.

Diangana je s WBA-om potpisao petogodišnji ugovor kojim će zarađivati 35 tisuća funti tjedno, a prema pisanju engleskih medija WBA za njega West Hamu plaća 12 milijuna funti fiksno te još šest milijuna funti kroz bonuse.

Ako se varijabilni dio odštete ispuni, Diangana će biti najskuplje pojačanje u povijesti West Bromwich Albiona.

Navijači su uvjereni da je to sjajan posao i da je Diangana vrijedan rekordne odštete. To je dokazao tijekom nedavno završene sezone, kada je u 30 nastupa za Baggiese postigao osam i namjestio sedam golova. Sva njegova poentiranja i asistiranja bila su ključna, za tijesne pobjede na putu do Premier League.

Najbolje se vidjelo koliko Diangana znači Biliću u siječnju, kada zbog ozljede nije igrao. Na polovici sezone Championshipa, duge i iscrpljujuće "najteže lige na svijetu", West Bromwich Albion bio je uvjerljivi lider i činio se sigurnim izravnim putnikom u Premiership.

Međutim, Bilićeva momčad tada je, bez Diangane, upala u veliku krizu. U šest odigranih mečeva bila je bez pobjede, uz četiri remija i dva poraza, pa joj se velika prednost na vrhu istopila te je do kraja sezone strepila nad izravnim plasmanom u Premier League.

Zato je Bilić u zimskom prijelaznom roku želio dovesti Mislava Oršića, ali tada mu je 10 milijuna funti, koliko je tražio Dinamo, bilo preskupo. Sada si može za Dianganu priuštiti gotovo duplo više jer je WBA plasmanom u Premiership dobio oko 200 milijuna funti

Tagovi: Slaven Bilić, West Bromwich Albion, Grady Diangana
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE