GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić: U Hajduku se događa nešto jako pozitivno

Bilić: U Hajduku se događa nešto jako pozitivno
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2022 / 07:46
Autor: SEEbiz
SPLIT - Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legenda hrvatskog nogometa, Slaven Bilić, gostovao je u RTL Sportu.

Slaven Bilić od početka godine na tržištu je u statusu slobodnog trenera. Nakon godinu dana raskinuo ugovor s kineskim Guoanom. U intervjuu za RTL, Bilić je otkrio kako je za njegov odlazak u Kinu bilo više razloga, a novac je jedan od njih.

No, osim o kineskoj epizodi, Bilić se osvrnuo i na aktualno stanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, želji Hajduka da osvoji naslov, a između ostalog, komentirao je i ratno stanje u Ukrajini, odnosno rusku invaziju na ove zemlju.

'Išao sam u Kinu iz nekoliko razloga. Nećemo se lagati, naravno da su financije bitne i to je štimalo. Broj dva je dobio sam priliku da vodim ekipu koja se trebala ravnopravno boriti za prvaka s još dvije, maksimalno tri ekipe. Na kraju se nažalost dogodilo da je zbog pandemije klub odjedanput od pretendenta za naslov došao u situaciju u kojoj je u najbolju ruku - prosječan. Broj tri je da mi obitelj ne može doći'.

O Hajduku i ambiciji splitskog kluba, u kojem je i on proveo igračke, ali i prve trenerske dane...

'U Hajduku se nešto događa, nešto jako kvalitetno. Ljudi govore 'Hajduk treba osvojiti prvenstvo, ako ne osvoji predsjednik treba otići'. Po meni to nema logike i to nema nikakve veze. Ne smije o tome ovisiti plan Hajduka. Ne smije o tome ovisiti hoće li osvojiti prvenstvo ili osvojiti kup', nastavio je Bilić.

'Hajduk mora biti konkurentan, na kraju krajeva prvenstvo može osvojiti samo jedna ekipa. Hajduk mora biti konkurentan i do kraja se boriti za prvenstvo. Ako ne ove godine, onda je napravio izvanrednu podlogu da to proba dogodine'.

Bivši je izbornik komentirao i trenutnu situaciju u Ukrajini, gdje je u veljači izbio rat nakon početka ruske invazije. Bilić je nakon šest godina na mjestu izbornika preuzeo Lokomotiv Moskvu.

'Pokušavam ne biti totalno deprimiran, ali teško je držati to. Ovo što je neki dan rekao Mourinho; svaki rat, ali svaki rat je takva budalaština i takva glupost da je to bez presedana. Nije bitno gdje je rat. Svaki rat je isključivo jedino zlo i treba ga završiti i nikad više rat', zaključio je Bilić.

Tagovi: Slaven Bilić, Hajduk, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE