GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić: Najveći problem Hajduka je opterećenost Dinamom

Bilić: Najveći problem Hajduka je opterećenost Dinamom
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2022 / 10:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Slaven Bilić je u intervjuu za Sportske novosti govorio o svom novom poslu u Watfordu, ali i o Dinamu i Hajduku.

Modri osvjetljavaju obraz klupskog nogometa u Europi?

- Iskreno rečeno, to i nije neka novost, zar ne? Iznenađenje može biti, i to najugodnije, da je Dinamo izrastao u momčad koja može poraziti jedan moćni Chelsea. To ukazuje da je Dinamo otišao u jednu drugu dimenziju hrvatske klupske zbilje, kaže Bilić za Sportske novosti.

Pobjedama rastu apetiti?

- Pa, objektivno, ako Modri uzmu četiri boda iz dvije utakmice s Red Bullom, “pofajtat” će se za prolaz grupe. Naravno da će to biti vrlo teško jer je grupa iznimno jaka. RB Salzburg je odlična mlada momčad, puna energije i gladi za afirmacijom. No, po onome što je Dinamo pokazao do sada, ništa nije nemoguće.

Ante Čačić je bio donedavno “nogometna franšiza TV serviser”. Sada je već u žetvi druge razine, komplimenti se nižu, puno se njih posipa pepelom. Nama se čini da su realnosti uvijek u sredini, a ne na izvoru krajnosti?

- Prije svega, rezultati su uvijek pokazatelj nečijeg rada. Zato je glupo dvojiti u stručnost čovjeka koji je Dinamo doveo do Lige prvaka, i to ne prvi put, koji je osvojio titulu, ili kojem momčad protiv Chelseaja i Milana ostavi uvjerljiv dojam, dakle, i u pobjedi i u porazu. Čačić je uradio važne stvari da do toga dođe. Da nije, ne bismo sada o tome pričali.

Uz njegove zasluge svakako ide i vrijednost igrača. I oni su donedavno bili “tanki” u očima javnosti, a sada su top. Te amplitude doživljaja netko bolje netko lošije podnese. Nama se čini da je Čačiću, pogotovo nakon izborničke role, jako teško pala negativna percepcija javnosti?

- Možda je bio frustriran što ga ljudi ne doživljavaju kako je bilo realnije, pozitivnije od tih fora “TV serviser”. Nitko se nije rodio kao trener. U nas je uopće stav prema struci negativan i omalovažavajući. Pričao sam s Čačićem više puta i moja su iskustva pozitivna. Sada mi se čini da je sva akumulirana iskustva karijere maksimalno iskoristio. Donio je svlačionici stabilnost, mirnoću i jasnoću odnosa. Čačić je tip koji donosi odluke i stoji iza njih. To je u ovom poslu jako važna odlika.

Kako živite ovu novu problematiku Poljuda, obavijenu razočaranjima?

- Ha, što reći. Po meni, glavni problem Hajduka je ta opterećenost Dinamom i posljedice na ukupnu atmosferu kada dođe do velikih bodovnih odmaka. Gledajte, prošlo prvenstvo se stvorila kritična faza trenutka da bi Dinamo mogao ostati bez titule. No, nitko od aspiranata, a Hajduk je prvi, nije iskoristio taj trenutak. Ali, što sada, odmah nakon prve faze sezone sve proglasiti izgubljenim jer, eto, Dinamo je na plus 10-11 bodova? Ima u Hajduku vrlo dobrih stvari koje se rade i procesi snaženja kluba. Moj se stav o tome nije promijenio zbog toga što je sada Dinamo pobjegao na tablici.

Pa, nije baš to dostižna prednost s obzirom na okolnosti. Dinamo igra moćno, Hajduk i ostali baš i ne?

- Govorim baš o tome da je Dinamo moćan i u nekom drugom ritmu. Zato treba zaboraviti gdje je odmaknuo i fokusirati se na sve ostalo. Među inima i na utakmice koje nisu veliki derbiji, a u kojima se skupljaju bodovi, vrijedni koliko i oni u dvobojima s Dinamom. Recimo, u tim međusobnim utakmicama uglavnom je to velika borba i lome se rezultati na detaljima. No, to je jedan suparnik, ima ih još devet u ligi. Hajduk mora funkcionirati tako da u svim utakmicama jednako pristupa s gardom pobjede i maksimalnog uloga da se ona ostvari. Nije stvar dobiti Dinamo, pa prosipati bodove drugdje, nego je važno osvajati bodove i na taj način biti bliže Modrima. Kad se uđe u takav kontinuitet sve se poboljšava, samopouzdanje, kvaliteta igre, individualni napredak i, naravno, atmosfera. Kad se to ostvaruje, onda se mogu posljedično događati i drugi željeni iskoraci.

Tagovi: Slaven Bilić, Hajduk Dinamo, Watford
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE