GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić dobio otkaz u WBA

Bilić dobio otkaz u WBA
OTKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 13:40
Autor: SEEbiz
BIRMINGHAM - Slaven Bilić dobio je otkaz u West Bromwich Albionu nakon što je u 13 utakmica osvojio sedam bodova.

"WBA i Slaven Bilić danas su prekinuli suradnju. Pomoćni treneri Dean Računica, Danilo Butorović i Julian Dicks također su napustili klub. Hvala Slavenu i njegovom stručnom stožeru na svemu što su napravili da klub prošle sezone izbori Premierligu i želimo im sve najbolje u budućnosti", objavio je WBA.

Bilićeva momčad ove sezone je ušla u Premierligu kao drugoplasirana momčad Championshipa i bivši hrvatski izbornik je između sezona tražio novac za pojačanja od čelnika kluba kako bi imao što konkurentnije igrače za najjaču ligu svijeta. Međutim, dobio je samo 40 milijuna eura. Bilić je više puta tražio sastanak s izaslanicima Laija Guochuana, superbogatog gazde kluba, ali kineski biznismen težak 2,8 milijardi funti nije mu za pojačanja želio dati više od 35 milijuna funti. Za taj novac je WBA doveo trojicu igrača i Bilić je još u listopadu javno prozivao upravu zbog klupske transfer politike.

Jedinu pobjedu ove sezone Bilić je ostvario protiv Sheffielda, kluba koji je uvjerljivo posljednji na ljestvici. WBA je prvi do Sheffielda s jednom pobjedom i sedam bodova.

Bilić je trenersku karijeru počeo nakon igračke u Hajduku 2001. godine. Kasnije je vodio mladu hrvatsku i A reprezentaciju, Lokomotiv, Bešiktaš, West Ham i Al-Ittihad. U WBA-u je od prošle godine.

U West Bromu bi ga trebao naslijediti Sam Allardyce, trener koji je već nekoliko puta spašavao premierligaške klubove od ispadanja.

Tagovi: Slaven Bilić, West Bromwich Albion, Lai Guochuan, Sam Allardyce
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE